K74 03.06.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Uprzejmie proszę o "nieprezentowanie" większej ilości zdjęć, bo wpadnę w totalną depresję. Ten domek jest śliczny. Kiedy my tak będziemy mieli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek Borkowski 06.06.2005 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 A ja mogę prosić o zbliżenie wiatrołapu, a szczególnie tych szafek? Poszukam w domu projektu tych szafek wykonanego przez stolarza i postaram się przesłać Ci skany. Zbliżenia szafek, z racji małego rozmiaru wiatrołapu i sprzętu fotograficznego jaki posiadam, raczej nie uda mi się zrobic. Proszę o informację (jeśli to możliwe) ile kosztowały okna. Mam takie same w projekcie i chociaż bardzo mi się podobają, zastanawiam się, czy nie przekroczy to moich możliwości finansowych. A jak radzicie sobie w upalne dni przy tak dużej powierzchni przeszkleń, czy nie jest zbyt gorąco? Okna kosztowały nas 9600 zł - większość to fixy a w sypialniach są okna tylko uchylne, poza tym kupowałem te okna w zaprzyjaźnionej firmie, więc stąd taka cena (wyceny robione u innych producentów grubo przekraczały 10 000 zł. Mimo iż te największe okna są na elewacji pd-wsch oraz pd-zach, to słońce nie jest zbyt dokuczliwe - jest na tyle o tej porze roku wysoko, że cień rzucany przez okap zasłania prawie całe okno; dopiero po godz. 17 tego słońca jest trochę więcej, ale nie jest to dla nas żaden problem. Uprzejmie proszę o "nieprezentowanie" większej ilości zdjęć, bo wpadnę w totalną depresję. Ten domek jest śliczny. Kiedy my tak będziemy mieli???? Niestety, niedawno stałem się posiadaczem "cyfraka" i mam zamiar trochę zmienić galerię zdjęć z naszego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Ja chętnię sobie powpadam w depresję w czasie oglądania nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 12.06.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Ja znowu na temat okien. Na podstawie zdjęć trudno ocenić ich wielkość. Proszę podaj wymiary zarówno całego okna, jak i mniejszych elementów, powstałych po zastosowaniu poprzecznych szprosów. Co zadecydowało o takiej właśnie wielkości? Czy to są prawdziwe szprosy (tak mi się wydaje) i z czego zrobione są okna (drewno)? Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.06.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 A ja po raz pierwszy wyraże swoją opinię w temacie "domy forumowiczów", chociaż trochę ich już obejrzałam. Powaliły mnie te fotki, dech mi zaparło. REWELACJA, właśnie do czegoś takiego zmierzam. Najbardziej urzekła mnie jadalnia, salon i kominek. Jak dla mnie to trzęsienie ziemi było tylko zbyteczne. No i te widoki z okien... Super i gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek Borkowski 15.06.2005 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Proszę podaj wymiary zarówno całego okna, jak i mniejszych elementów, powstałych po zastosowaniu poprzecznych szprosów. Co zadecydowało o takiej właśnie wielkości? Czy to są prawdziwe szprosy (tak mi się wydaje) i z czego zrobione są okna (drewno)? Okna mają wymiary 3300x2700 (to te największe), 2400x2700 (również w salonie) oraz 1200x2700 (okna kuchenne), w sypialniach są okna 1500x1500. Wymiary okien są dokładnie takie jak w projekcie. Szprosy są wewnętrzne, tzn umieszczone między szybami. Okna są plastikowe w dwustronnej okleinie koloru "złoty dąb" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 15.06.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Bardzo dziękuję za informację. Masz bardzo dużą powierzchnię przeszkleń. Podobno maksimum dla zwykłej szyby to 3 metry kwadratowe. No, chyba że masz wzmocnione okucia i szyby P-4. Jakiekolwiek by nie były, okna są imponujące. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 04.09.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Pieknie Czy mozesz mi powiedzić jaka masz podłoge w salonie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek Borkowski 06.09.2005 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Czy mozesz mi powiedzić jaka masz podłoge w salonie???? Podłoga w salonie to panele kupione w Komforcie, kolor to grusza parzona, a producentem jest chyba firma Sommer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 03.02.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witam serdecznie! Domek jest naprawdę ładny, a okolica po prostu rewelacyjna. My obecnie jesteśmy na etapie warunków zabudowy. Nasz upatrzony projekt wyszedł chyba spod ręki tego samego projektanta i styl ma bardzo zbliżony. Podobieństwo dotyczy przede wszystkim stolarki okiennej i w jej sprawie chciałbym zadać kilka pytań. Czytaliśmy już, że szprosy są wew. okien. Jaka jest ich szerokość? Jaki współczynnik ma szyba? Pisałeś ile kosztowały okna, ale czy mają zabezpieczenia i jaka jest szyba, P2? P4? Jeśli masz obawy, żeby pisać takie informacje na forum to proszę o wiadomość na priv a wyślę do siebie mail firmowy. Bardzo interesują nas właśnie okna. Jakiej są firmy? Też chcemy zrobić sporo fixów, taniej i prosciej Napisałeś, że mają 260 cm wysokosci, czyli tyle co w projekcie? My myśleliśmy, żeby je obniżyc do 230 ze względów ekonomicznych - chyba byłyby tańsze... ale jak patrzymy na Twoje zdjęcia, to pomysł chyba upadł U nas miałyby być trzy okna 230x270, dwa w kuchni 90x270, i w sypialni jedno 180x270. Ostatnie okno, ale już nie do ziemi to okno w łazience. My planujemy poddasze, więc w grę wchodzą jeszcze połaciówki... Napisałeś, że zapłaciłeś około 10000zł. Za ile okien? Jakiej klasy i o jakich zabezpieczeniach? z montażem? ale się rozpisałem i to o samych oknach... Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Z tym podświetleniem pęknięcia w kominku to pewno z czasem nie wytrzymacie i zaczniecie coś kombinować... byłoby super! A ! jeszcze jedno! czym grzejecie? Takie duze przeszklenia... obawiamy się że duzo ciepła uciekać będzie... no i czy nie zrobić grzejników kanałowych w podłodze? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 03.02.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 ...jeszcze jedno .... duzo dopłaca sie za szprosy i okleinę z obu stron? a niestandardowe wymiary okien (ta wysokość0... dużo to drożej wychodzi?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 03.02.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 chyba nie skończę... jeszcze w sprawie rzutów domu. Z Twojego opisu wynika że poczyniliście bardzo znaczące zmiany... domek w Archipelagu jest niewielki... można jakoś zobaczyć wasze rzuty? Teraz to już chyba kończę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 03.02.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 czułem że zadam jeszcze jakieś pytanie... ile was kosztowało postawienie domu, bez ceny działki, od formanolności papierowych do pełnego wykończenia (bez zagospodarowania terenu, ale z podjazdami...)... teraz to już idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.02.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Cześc, ja z innej beczki. Interesuje mnie więźba do waszego domu. Buduje podobny o kacie nachylenia 28st, więźba płatwiowo-krokwiowa ale grubośc krokwi to 7x14co 90cm, chciałabym miec dachowkę ceramiczną, wiem, wiem ,ze ma mi ją przeliczyc konstruktor to wiem i to właśnie robi się w chwili obecnej. Ale chciałabym uslyszec coś o waszej więźbie: jaki to typ i jakie krokwie i co ile. Mój konstruktor dzis wspomnial o wstawieniu jakiś stalowych teowników dla wzmocnienia więźby, co mnie przeraża jesli chodzi o koszt i raczej zrezygnuję z ceramiki niż tak zrobię. Nie podam szerokości i długości budynku bo w chwili obecnej nie dysponuje projektem ( nie mam go przy sobie). Czy mogłabym uslyszec cos o waszej więźbie w zwiazku z tym.Ewentualnie wielkości budynku Może skan więźby.??moj adres przesyłam : [email protected]Z gory dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.02.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 Witaj Ach serce się raduje, oglądając takie cudo. Zazdroszczę polotu i fantazji, a przede wszystkim dobrego gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ale super! Dawno nie widziałam tak ładnie i ze smakiem wykonczonego domu. GRATULACJE!A co było w czasie mrozów przy tak dużych przeszkleniach? Czy nie bylo problemow z dogrzaniem domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia_d 04.02.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Ja nie będę oryginalna i też dołączę do reszty - SUPER!Czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 05.02.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Gratuluję!Okolica jest piękna, trudno byłoby wymarzyć sobie piękniejszą, a domek cudnie w nią wpisany. Życzę wszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek Borkowski 06.02.2006 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Jakiej są firmy? Czytaliśmy już, że szprosy są wew. okien. Jaka jest ich szerokość? Jaki współczynnik ma szyba? Pisałeś ile kosztowały okna, ale czy mają zabezpieczenia i jaka jest szyba, P2? P4? Napisałeś, że zapłaciłeś około 10000zł. Za ile okien? Okna są firmy Plastimet z Ełku. Szerokość szprosów to 24 mm, szyba ma współczynnik 1,1 W/m2K, okna nie mają żadnych dodatkowych zabezpieczeń. Cena jest za same okna, bez montażu. Moje okna to 3300x2600, 2200x2600,4*1200x2600 (w tym 3 fixy) i 3*1500x1500 (tylko uchylne). Z Twojego opisu wynika że poczyniliście bardzo znaczące zmiany... domek w Archipelagu jest niewielki... można jakoś zobaczyć wasze rzuty? Skany rzutów mogę przesłac mailem, jeżeli będę znał adres. chciałabym uslyszec coś o waszej więźbie: jaki to typ i jakie krokwie i co ile. Mój konstruktor dzis wspomnial o wstawieniu jakiś stalowych teowników dla wzmocnienia więźby, co mnie przeraża jesli chodzi o koszt i raczej zrezygnuję z ceramiki niż tak zrobię. Nie podam szerokości i długości budynku bo w chwili obecnej nie dysponuje projektem ( nie mam go przy sobie). Czy mogłabym uslyszec cos o waszej więźbie w zwiazku z tym.Ewentualnie wielkości budynku Może skan więźby.?? Nasza więźba została zrobiona z wiązarów przez firmę Eraga ( http://www.eraga.com.pl ) Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie gdyż nie mamy poddasza użytkowego i chcieliśmy wyeliminować ściany nośne w budynku, co przy takich rozpiętościach jak u nas (do 11 m) zapewniały tylko wiązary kratownicowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 14.02.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Najbardziej podoba mi sie kuchnia i okna w salonie - wspaniale !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts