Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt kuchni i rozmieszczenie sprzętów - prośba o pomoc

baggi

Recommended Posts

Cześć!

Stworzyłam wizualizację swojej kuchni w aplikacji także wybaczcie, że nie jest doskonała.

Proszę o pomoc w rozmieszczeniu zlewu, płyty indukcyjnej i zmywarki. Wymiary szafek są podane na zdjęciach.

Zależy mi na tym aby zmywarka była w szafce 45 cm (mamy obecnie 60 cm i jest dla nas za duża). Płyta i zlew chciałabym aby miały po 60 cm.

1) Czy to wykonalne dać zlew 60 cm do szafki 45 cm obok zmywarki? Jak mierzyłam swój stary zlew (60cm) to jego komora (która będzie w dolnej szafce) ma 40 cm czyli powinien się zmieścić, jedynie góra zlewu (ociekacz) by nachodziła na blat nad zmywarką. Czy dobrze myślę?

2) Jeśli umieściłabym zlew w rogu przy ścianie w szafce 60 cm to co z płytą indukcyjną? Czy płyta zmieści się w samym blacie czy wystaje niżej w szafkach? Bo myślałam aby tam gdzie są 2 szafki x 45 cm dać na sam środek płytę (jeśli zmieści się w grubości blatu) a na dole w jednej szafce dać zmywarkę. Czy to wykonalne? I czy zmywarka może być pod płytą indukcyjną? Czy odległość zlewu od zmywarki będzie przeszkodą w podłączeniu?

IMG_5458.jpg IMG_5459.jpg IMG_5460.jpg

• 4 weeks później...
My proponujemy od lewej: (ściana na wprost wejścia) szafka60-blat, szafka60-płyta, narożnik-blat, (ściana na prawo od wejścia) szafka45-zlew, zmywarka45. Taki układ pozwoli w miarę wygodnie korzystać z urządzeń. Zlew w narożniku to nienajlepszy pomysł, lepiej wykorzystać tę mało dostępną przestrzeń na ociekacz a na zmywarce pozostawić blat.