maniek990 12.04.2019 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Witam wszystkich.Na początku chciałbym się przywitać - jestem Mariusz i remontuję poddasze domu.Prace są już na ukończeniu - końcówka malowania, podłogi, drzwi i ... oświetlenie.Przed przykręceniem rigipsów spotkałem się z elektrykiem i ustaliliśmy, że oświetlenie będzie halogenowe tzn na skosie 4 halogeny a na suficie 8 z różną kombinacją załączenia oświetlenia. Elektryk wypuścił okablowanie, ekipa, która montowała rigipsy i folię paroizolacyjną zrobili otwory w płycie gk i wypuścili okablowanie elektryczne.Przyszedł czas na zamontowanie halogenów i okazuje się, że nie ma miejsca. Aby można było zamontować oczko halogenu należy rozciąć folię i zrobić miejsce w wacie skalnej.Czytałem, że na etapie projektowania powinno się zrobić wnęki aby móc swobodnie zamontować halogeny. Jednak ja nie posiadam takich wnęk.Proszę o pomoc/ podpowiedź jak można rozwiązać ten problem. Czy dobrym rozwiązaniem jest rozcinanie folii i wpinanie halogenu? Czy może odpuścić sobie halogeny, jakoś zaślepić otwory na oczka halogenowe i zamontować jedną centralną lampę w pokoju?Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i pomocne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KILL BILL 12.04.2019 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Na początku to trzeba się określić, czy będzie to finansowane z pincet plus czy zwykły inwestor. . Jeśli z tego tytułu czyli z budżetu na lepszy sort to porady trzeba szukać u Wodza lub tego gościa w Toruniu.Ja wiem ale reżim mnie blokuje żeby mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 13.04.2019 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Witam wszystkich. Na początku chciałbym się przywitać - jestem Mariusz i remontuję poddasze domu. Prace są już na ukończeniu - końcówka malowania, podłogi, drzwi i ... oświetlenie. Przed przykręceniem rigipsów spotkałem się z elektrykiem i ustaliliśmy, że oświetlenie będzie halogenowe tzn na skosie 4 halogeny a na suficie 8 z różną kombinacją załączenia oświetlenia. Elektryk wypuścił okablowanie, ekipa, która montowała rigipsy i folię paroizolacyjną zrobili otwory w płycie gk i wypuścili okablowanie elektryczne. Przyszedł czas na zamontowanie halogenów i okazuje się, że nie ma miejsca. Aby można było zamontować oczko halogenu należy rozciąć folię i zrobić miejsce w wacie skalnej. Czytałem, że na etapie projektowania powinno się zrobić wnęki aby móc swobodnie zamontować halogeny. Jednak ja nie posiadam takich wnęk. Proszę o pomoc/ podpowiedź jak można rozwiązać ten problem. Czy dobrym rozwiązaniem jest rozcinanie folii i wpinanie halogenu? Czy może odpuścić sobie halogeny, jakoś zaślepić otwory na oczka halogenowe i zamontować jedną centralną lampę w pokoju? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi i pomocne rady. Bądź Mężczyzną! I zrealizuj do końca swoje zamierzenia. Folia jest z plastiku, a wełna miękka. Nie przepłaciłeś na sztywną ? To weź podłącz przewody dobrze tj. końcówki kabelków zarób tylko tyle ile trzeba tak aby izolacja była aż do styku . Jak obawiasz się zwarcia, zaizoluj dodatkowo na przykład klejem na gorąco , taśmą izolacyjną czy nawet puszką elektryczną (To ekstremalne , zakrawa o psychozę) . I wepchnij na chama!!!! Bez zabawy w rozcinanie. Oczywiście w pedantach zalęgnie się pytanie o miejscowe pocienienie warstwy izolacji wełną . Jeśli masz podobne wątpliwości zainwestuj w kilka metrów maty wielowarstwowej i wymość te miejsca . Zrób to dzisiaj niedziela handlowa jutro . zdążysz się uwinąć AA Nie pytaj bliskich o takie i podobne drobiazgi, a tym bardziej obcych to mało samcze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 13.04.2019 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 finansowane z pincet plus czy zwykły inwestor. . Jeśli z tego tytułu czyli z budżetu na lepszy sort Drugi Arturo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts