Repeciak 27.03.2023 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Na pewno już w monobloka bym nie poszedł. Nic taniej nie wyszło bo musiałem dołożyć armatury. Mimo cen w hurtowniach po dużych upustach wyszło drogo. Zasobnik cwu z nierdzewki. Samoróbka trochę mnie kusiła ale obawiałem się jednego... Mojej nieobecności w przypadku awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 27.03.2023 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2023 Monoblok jest spoko o ile ktoś wie jak go zabezpieczyć... UPS.Mam monobloka działa doskonale, Braki prądu nie występują co 30 min jak obiecują Ci co mają splity.Prąd padł lat temu kilka w środku lata, pewnie około 4-5 lat temu od tamtej pory ani raz. Więc co straszymy że monoblok potrzebuje agregatu prądotwórczego o mocy 10kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 28.03.2023 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Monoblok jest spoko o ile ktoś wie jak go zabezpieczyć... UPS. Mam monobloka działa doskonale, Braki prądu nie występują co 30 min jak obiecują Ci co mają splity. Prąd padł lat temu kilka w środku lata, pewnie około 4-5 lat temu od tamtej pory ani raz. Więc co straszymy że monoblok potrzebuje agregatu prądotwórczego o mocy 10kW? Starczy mu akuś od auta i przetwornica 12/230 byle pociągła pompkę obiegową a najlepiej kilka litrów glikolu propylenowego i po sprawie tego nie musi być dużo bo do minus 6 stopni na 100 proc zabezpiecza instalację i ty wiesz ja wiem i ktoś tam jeszcze o tym wie ale poniektórzy nakręcają to do problemu bomby jądrowej a w jakim celu ? to chyba wiesz że te fora kontrolują ludki związani z tym biznesem i najnormalniej go pilnują bo co by z tego miał jak sobie od Chińczyka sproowadzisz pompę wysokotemperaturową na czynnik R290 w cenie 8 tys zł skoro ten co krytykuje monobloka chciałby skasować 50 tysiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Repeciak 06.04.2023 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Kolejna aktualizacja... Niech to rotenso gęś kopnie. Wymagają glikolu jest glikol i wymiennik a po stronie co bufor 300l. Niestety nie przejmą gwarancji bo muszę mieć osobny zład glikolu minimum 40l gdzie w instrukcji jest 25l. Do samej instalacji cwu wymiennik weszło mi 35l glikolu. Instalatorem nie jestem więc może stąd ta praktyka "pod górkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 06.04.2023 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 U mnie w Galmecie który jest o ile pamięć mnie nie myli jota w jotę jak Rotenso glikolu nie chcieli a bufor mam kombinowany 400 l bufor i 100l cwu (bufor od solarów Hewalex). Zakładał instalator pompka obiegowa miała wisieć na UPS ale mam przetwornicę na pełnym sinusie 3000W i 100Ah akumulator pociągnie pół domu jak aku się skończy odpalam auto na postoju tylko z włączonym silnikiem 0,5l on/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts