Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stodoła Z381 na płycie naszym marzeniem..

Recommended Posts

Witam,

Pierwszy post, pierwszy temat.. czas sie przywitać po 4 miesiącach czytania, przeglądania i kombinowania.

Jakiś czas temu wraz z żona zapragnęliśmy wrócić do kraju i po raz drugi mieć własne 4 kąty..

plan jest dosyć prosty, przynajmniej w teorii.

Projekt to Z381 ( ewentualnie z258 ) postawiony na płycie fundamentowej.

Moje pytanie do Was to czy kwocie 150-180tys zl jesteśmy w stanie zmieścić się w SSZ wraz z elewacja?

W tej chwili myślimy o zleceniu płyty, ściany i strop zrobie sam z teście. Konstrukcja, pokrycie dachu, montaż okien/drzwi i wykonanie elewacji zlecone.

Czy jest to wykonalne?

Serdecznie pozdrawiam

omen

mając 150-180 tys € na sama budowę pewnie bym nawet nie myślał o budowaniu „tymi ręcami” bo kupił bym gotowca w SSZ i zlecił resztę.

Niestety życie zawsze jest nieco bardziej brutalne.

W pierwszym poście i tak jest mały błąd bo elewacje zrobiłbym sam. Cały dzień przeglądałem kolejne dzienniki i w sumie płyta tez jest do zrobienia samemu.

Prawdopodobnie sam ruszę a co będzie zobaczymy, jak widać na forum ludziom się udaje zamknąć w 300tys zl wiec czemu nam miałoby się nie udać?

Aktualnie mamy dom pod Amsterdamem który wystawiliśmy na sprzedaż, kwestia miesiąca może dwóch i będzie po temacie więc rozpoczęliśmy intensywne poszukiwanie działki..

:) jak chcesz to mogę ci podesłać mój kosztorys. Za 170 tys. działka z projektem + SSZ + ocieplenie na razie tylko klejem zaciągnięte (ale białym i wygląda dla mnie ok) + instalacje (brak uzbrojonej tablicy rozdzielczej). Do zakupu jeszcze drzwi + brama garażowa. Ceny mam sprzed 3 lat więc może być ciut drożej ale w 180 się zmieścisz.