omen89 14.04.2019 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Witam, Pierwszy post, pierwszy temat.. czas sie przywitać po 4 miesiącach czytania, przeglądania i kombinowania.Jakiś czas temu wraz z żona zapragnęliśmy wrócić do kraju i po raz drugi mieć własne 4 kąty.. plan jest dosyć prosty, przynajmniej w teorii.Projekt to Z381 ( ewentualnie z258 ) postawiony na płycie fundamentowej. Moje pytanie do Was to czy kwocie 150-180tys zl jesteśmy w stanie zmieścić się w SSZ wraz z elewacja?W tej chwili myślimy o zleceniu płyty, ściany i strop zrobie sam z teście. Konstrukcja, pokrycie dachu, montaż okien/drzwi i wykonanie elewacji zlecone. Czy jest to wykonalne? Serdecznie pozdrawiam omen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.04.2019 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Jeżeli kwoty w euro to tak w złotych bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 14.04.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Sugerujesz 150-180 tys euro za ssz? Nie strasz ludzi. Jest obecnie drogo, ale bez przesady-grubej przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.04.2019 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Sugerujesz 150-180 tys euro za ssz? Nie strasz ludzi. Jest obecnie drogo, ale bez przesady-grubej przesady. A cena 150 tys jest realana wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 15.04.2019 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 150 tys zł oczywiscie nie starczy, ale 150tys euro to bliżej wprowadzenia a nie ssz. A do autora taka uwaga, jeśli planujesz sam murowac to plyte fundamentowa też sam zrób, zaoszczędzisz kupę kasy, a temat bardzo prosty. Poczytaj kilka dzienników samorobow i będziesz wiedział co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omen89 15.04.2019 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 mając 150-180 tys € na sama budowę pewnie bym nawet nie myślał o budowaniu „tymi ręcami” bo kupił bym gotowca w SSZ i zlecił resztę. Niestety życie zawsze jest nieco bardziej brutalne. W pierwszym poście i tak jest mały błąd bo elewacje zrobiłbym sam. Cały dzień przeglądałem kolejne dzienniki i w sumie płyta tez jest do zrobienia samemu. Prawdopodobnie sam ruszę a co będzie zobaczymy, jak widać na forum ludziom się udaje zamknąć w 300tys zl wiec czemu nam miałoby się nie udać? Aktualnie mamy dom pod Amsterdamem który wystawiliśmy na sprzedaż, kwestia miesiąca może dwóch i będzie po temacie więc rozpoczęliśmy intensywne poszukiwanie działki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 16.04.2019 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 odwagi. Dom prosty jak bez działki to będzie możliwe zmieszczenie się w kwocie za SZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawnook 16.04.2019 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Też myślę że przy dużym wkładzie własnym 190 tys spokojnie starczy na ssz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omen89 16.04.2019 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Nie no wiadomo, że działka osobno. Patrzac na dzienniki daniellosa i kilku innych da sie, wiec motywacji coraz wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 16.04.2019 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 jak chcesz to mogę ci podesłać mój kosztorys. Za 170 tys. działka z projektem + SSZ + ocieplenie na razie tylko klejem zaciągnięte (ale białym i wygląda dla mnie ok) + instalacje (brak uzbrojonej tablicy rozdzielczej). Do zakupu jeszcze drzwi + brama garażowa. Ceny mam sprzed 3 lat więc może być ciut drożej ale w 180 się zmieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts