Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elewacja docieplona pianą

przemas90

Recommended Posts

Witam

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat docieplania domów zamiast styropianem lub wełną to pianą (chodzi o elewację) czy ktoś coś takiego robił i co wtedy z elewacją co położyć i jak, jaka powinna być grubość ocieplenia, jest kilka filmików ale generalnie tylko pokazują, że jest to wykonalne ale elewacji końcowej nie widać. Proszę osoby, które coś takiego robiły niech pokarzą efekt końcowy oraz podzielą się odczuciami.

Witaj, a jaki ma mieć to cel? główny atut piany to rozprężanie się jej w niedostępnych miejscach, w elewacji jakoś takich nie widzę, cena wyższa, wyrównać ciężej, a parametry porównywalne z wiodącymi materiałami ociepleniowymi? No ale może coś przeoczyłem,co tobie wydaje się istotne.

Witaj, a jaki ma mieć to cel? główny atut piany to rozprężanie się jej w niedostępnych miejscach, w elewacji jakoś takich nie widzę, cena wyższa, wyrównać ciężej, a parametry porównywalne z wiodącymi materiałami ociepleniowymi? No ale może coś przeoczyłem,co tobie wydaje się istotne.

Oprócz metody ETICS są również inne stosowane do ocieplania ścian zewnętrznych. A już ocieplenie pianką OK ścian wykonanych z drewna pełnego to wręcz się prosi o takie rozwiązanie. Elewacja wentylowana jako rozwiązanie dla domów drewnianych, szkieletowych czy SIP rozwija się, jako alternatywny sposób coraz szybciej. Nie ma chyba potrzeby tłumaczenia, że jest to rozwiązanie w zakresach dotychczas zdominowanych przez watę mineralną. Dzięki Bogu, pozbawione jej kluczowych wad.

Pozdrav,

SM

Edytowane przez mat3006