przemas90 15.04.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 WitamNigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat docieplania domów zamiast styropianem lub wełną to pianą (chodzi o elewację) czy ktoś coś takiego robił i co wtedy z elewacją co położyć i jak, jaka powinna być grubość ocieplenia, jest kilka filmików ale generalnie tylko pokazują, że jest to wykonalne ale elewacji końcowej nie widać. Proszę osoby, które coś takiego robiły niech pokarzą efekt końcowy oraz podzielą się odczuciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 15.04.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Witaj, a jaki ma mieć to cel? główny atut piany to rozprężanie się jej w niedostępnych miejscach, w elewacji jakoś takich nie widzę, cena wyższa, wyrównać ciężej, a parametry porównywalne z wiodącymi materiałami ociepleniowymi? No ale może coś przeoczyłem,co tobie wydaje się istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 16.04.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Witaj, a jaki ma mieć to cel? główny atut piany to rozprężanie się jej w niedostępnych miejscach, w elewacji jakoś takich nie widzę, cena wyższa, wyrównać ciężej, a parametry porównywalne z wiodącymi materiałami ociepleniowymi? No ale może coś przeoczyłem,co tobie wydaje się istotne. Oprócz metody ETICS są również inne stosowane do ocieplania ścian zewnętrznych. A już ocieplenie pianką OK ścian wykonanych z drewna pełnego to wręcz się prosi o takie rozwiązanie. Elewacja wentylowana jako rozwiązanie dla domów drewnianych, szkieletowych czy SIP rozwija się, jako alternatywny sposób coraz szybciej. Nie ma chyba potrzeby tłumaczenia, że jest to rozwiązanie w zakresach dotychczas zdominowanych przez watę mineralną. Dzięki Bogu, pozbawione jej kluczowych wad. Pozdrav, SM Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts