andre202 15.04.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Witam. Pewna firma kończy u mnie układanie tarasu z płyt betonowych 80×40. I zastanawiamy się z czego najlepiej zrobić fugę? Szczeliny między płytami maja coś ok 3 mm. Wykonawca zaproponował najpierw piasek z cementem 2 do 1 ale boję się że będzie to pękac. Potem polecił mi specjalny drobny piasek o granulacji jak sól ale uważam że z czasem wypłucze go w kamień który jest podspodem. Słyszałem coś o jakiś fugach żywicznych czy coś w tym rodzaju ale kompletnie nie znam się w temacie a zależy mi żeby fuga była trwała i estetyczna. Może doradzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre202 17.04.2019 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Może ktoś jednak doradzi..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 17.04.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Pytaniem jest...dlaczego płyty betonowe fugować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre202 18.04.2019 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Płyty tarasowe mialy delikatne nierówności. Przy przyłożenie bez fugi nie wyglądało to specjalnie. Więc zrobiliśmy 3 mm fugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts