dudi999 16.04.2019 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2019 Witam Szukam pomysłów na zabudowanie okna na antresoli. Nie chcę tego zabudować całkowicie ścianą. Chcę aby pomieszczenie za nią było doświetlone. Pierwotnie myślałem o luksferach ale nie jestem do końca do nich przekonany. Teraz myślę o dwóch oknach po brzegach z mleczną szybą i podzielone szprosami. Trochę w stylu loftowym. Może macie jakieś ciekawe pomysły co można tam zrobić? Za wszelkie pomysły wielkie dzięki. Fajnie gdyby to nie kosztowało fortuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.05.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 A jakie pomieszczenia oddziela ta szklana ścianka? Czy szkło może być zwykłe czy musi być izolacja wizualna?Styl jej powinien być dopasowany do stylu w jakim będą urządzone pomieszczenia. Jeśli będzie to styl nowoczesny z elementami loftowymi to pomysł na szklaną ściankę z metalowymi szprosami jest fajny, ale jeśli styl wnętrz będzie klasyczny czy rustykalny lepiej szukać innych rozwiązań. Luksfery mają to do siebie, że nie są uniwersalne (ponadczasowe) moda na nie powraca po długim czasie, gdy są passe. Najbardziej uniwersalna jest tafla gładkiego lub mlecznego szkła. W stylu skandynawskim lub rustykalnym może być podzielona drewnianymi bądź białymi szprosami, w etno można na nią nałożyć ażurową ściankę a w prowansalskim zainstalować bielone okiennice. Punktem wyjścia do pomysłu powinien być jednak styl wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts