zepp_jk 17.04.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Koledzy, mam zbudowany domek letniskowy, drewniany. Wykonawca twierdzi, że elewacja została zabezpieczona dwukrotnym olejowaniem (bezbarwny).Mam co do tego wątpliwości, wewnątrz też było olejowane , i wygląda to inaczej, deski nie są takie "tłustawe" jak na zewnątrz. Przymierzam się do odświeżenia tego malowania zewnętrznego, i pytanie : zakładając że to olej, czym to można pomalować ?Myślę o Drewnochronie bezbarwnym, może Vidarol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 17.04.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Pomaluj olejem ! Olej na zewnątrz szybko płowieje dlatego różnice w odcieniu. Jak chcesz malować inną farbą zrób prubę czy farba będzie się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zepp_jk 18.04.2019 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 No właśnie wewnątrz deski są blade, a na zewnątrz nabrały słomkowego odcienia, no i faktura jest inna ( na zewnątrz bardziej tłusta). Stąd wątpliwość czy na zewnątrz olej. Tak chyba zrobię,pomaluje innym ( olej drogi...) zobaczę jak się próbka przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts