misiekswa2 18.04.2019 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam u mnie taka sytuacja. Od zewnątrz ściany {cegła} ocieplone styropianem , rozpoczynam remont poddasza i na ścianach kolankowych stoją filary pod belki stropowe około 25 cm szerokości. Moje pytanie brzmi czy mogę wyrównać ściany w ten sposób ze dam od cegły wełnę lub styropian 15 cm a następnie postawie ściankę wyrównującą z ytongow 10 cm? Zastanawiam się czy pomiędzy cegłą a ytongami będzie się zbierać wilgoć? oraz czy miedzy ytongiem a wełną dawać folie paroizolacyjna? Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez misiekswa2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekswa2 20.04.2019 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 25.04.2019 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Nikt nie pomoże? Taką przegrode należałoby przeliczyć w programie cieplno wilgotnościowy. Wrzuć zdjęcie jak wygląda sytuacja. Opisz poszczególne warrstwy przegrody podając ich grubości, powiedz gdzie mniej wiecej zlokalizowany jest obiekt . Te informacje będa potrzebne do wykonania obliczeń. Możesz tez sam wykonać takie obliczenia korzystając z kalkulatora który jest do pobrania na stronie : https://www.rockwool.pl/wsparcie/narzedzia/kalkulator-u/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts