Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Utrzymanie w czysto?ci kabiny prysznicowej

Darek1719499676

Recommended Posts

W sklepach oferowane są setki wymyślnych kabin prysznicowych. Mieliśmy kiedyś osłonę prysznicową na wannę. Ależ była trudna do utrzymania w czystości !

A jak się sprawują wasze kabiny po np. 2 latach używania ?

Pewnie lepsze są drzwi prysznicowe.

Na wakacjach we Włoszech mieliśmy prysznic nieobudowany/ prysznic przy wykafelkowanej ściane + odp. uformowana posadzka/ i łazienki nie zalewało...Czy ktoś tak ma ? Pozdrawiam

ja tak mam, jesli chodzi Ci o prysznic bez brodzika... ale jest za to wyzej,

to istniejące mieszkanie a jakos wode trzeba odprowadzic.

a z szyb kabiny sciagam wode takim sciagaczem z gumką co drugie mycie, wiec jest ok:) - niestety nie mam super powloki...

http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m09.jpg

i detal odwodnienia:

http://rsplus.com.pl/projekty/Tychy_mieszk/real/det_odw.jpg

Ja mam kabinę szklaną przezroczystą z "super powłoką"- polecam. Naprawdę nie widać zacieków, po paru kapielach dopiero pojawiają się lekkie smugi, które są widoczne dopiero kiedy się patrzy pod odpowiednim kątem i z nosem przy szybie :lol: . Raz w tygodniu wycieram szyby gąbką firmy Vieleda (z jednej strony niebieska, z drugiej pomarańczowa)- wg mnie rewelacja- super czyści smugi. Bez żdnych środków chem.

Myślałam, że ta super powłoka to pic na wodę, ale na szczęście opłaciło się dopłacić parę złotych. Teraz nie denerwują mnie smugi, które byłyby super widoczne na przezroczystej tafli szkła i co najważniejsze nie czyszczę szyb po każdym myciu. :D

Czy dobrze rozumiem, że nie są to drzwi przeznaczone specjalnie do kabin prysznicowych?

A gdzie masz tę uszczelkę, o której piszesz wcześniej?

Wypytuję, bo w jednej łazience będzie "zwyczajna" półokrągła kabina (kiedyś, jak uzbieramy kilka tysięcy zł na zakup takiej, gdzie drzwi nie mają takich mechanizmów przesuwnych), ale w drugiej sprawa kabiny jest jeszcze otwarta...

Maria

szklo jest hartowane i tyle - ale radze zrobic z taką powloką jak ktos pisal wyzej.

a zawiasami zajęli się też szklarze, to tacy porządniejsi :)

uszczelki to tworzywo nawinięte na koniec szyby

Czy dobrze zrozumiałam zastosowałaś szkło obrobione przez szklarza a nie produkt przygotowany w fabryce drzwi prysznicowych?

Mam nietypową jak na gotowe produkty szerokość wnęki (130 cm) a za przygotowanie produktu na wymiar fabryka chce niebotyczne kwoty.

ja zakupiłam kabine Huppego - ma powłoke i jest ok.

W bloku poprzednio tez miałam taka kabibe po 8 latach uzytkowania była jak prawie nowa...z szyba nie miałam zadnych problemów.

Teraz mam szybe z powłoką i kamienny brodzik tez z powłoką wiec tylko szmatką przetre i jest ok/

Czy dobrze zrozumiałam zastosowałaś szkło obrobione przez szklarza a nie produkt przygotowany w fabryce drzwi prysznicowych?

Mam nietypową jak na gotowe produkty szerokość wnęki (130 cm) a za przygotowanie produktu na wymiar fabryka chce niebotyczne kwoty.

dokladnie tak jak piszesz, i powiem ze wydalem na to duzo mniej niz dobre kabiny np Huppe

• 1 month później...