taith 18.04.2019 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Czy ktoś zna nazwę przełącznika który zmieni stan podczas wyłączenia?Mieszkam w bloku i nie zamierzam rozpruwać ścian i malować wszystkiego od nowa tylko po to aby sterować 2 żarówkami w żyrandolu (a potrzebuje tego)Ostatnio popularne są żarówki które przy włączeniu/wyłączeniu przełącznika zmieniają temperaturę światła. Prosty przełącznik bistabilny.Widziałem w sieci całe mnóstwo "smart" przełączników bezprzewodowych, ale nie wiem jak szukać głupiego przełącznika stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2019 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Nie szukałem zbytnio ale https://www.dobregniazdka.pl/28836-wylacznik-podwojny-bezprzewodowy-zamel-exta-free-zestaw-rzb-04-28836-28836?gclid=EAIaIQobChMI6ruSra_a4QIVxUMYCh0T6wmbEAQYBSABEgKJJvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taith 19.04.2019 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Trochę droga zabawka i przerost formy nad treścią, wystarczyły by dwa przekaźniki, dwa tranzystory kondensatory i parę*rezystorów, miałem nadzieję*że jest gotowe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts