vr5 21.04.2019 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Zgadza się, że zakup tej PC jest nieopłacalny. Mnie dziwi tylko, że właściciel nie chciał jej naprawic i potraktował jak produkt jednorazowy - do pierwszej awarii. Podana cena +-5tys. jest do zaakceptowania, chyba, że poza sprężarka poszła jeszcze elektronika. Historia tej PC znana jest tylko jej właścicielowi. Nie wykluczone, że kupił ją jako używaną np. z GB. Sprzedaje od kilku miesięcy bez powodzenia. Czy nie prościej zreperować, eksploatować, albo sprzedać już naprawioną? Jak pisałem - na dzień dzisiejszy jest to złom. Ja emeryt za swój złom zapłaciłem "mniej więcej" 13-tą emeryturę brutto wliczając w to koszt paliwa. Czasu nie liczę, bo to mój czas... Ale jest takie stare ludowe powiedzenie: "przyjdzie gł--upi i kupi". Pewnie znane sprzedającemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 21.04.2019 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Taki interes robić to lepiej kupić ekogroszkowca za 7,5 tys i luzik a koszty ogrzewania jeszcze mniejsze i części za grosze w razie czego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.04.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Często jadę do awarii sprężarki i wymieniam kondensator . Z pompkami do wody też tak jest. Mało tego na płytkach też padają kondensatory w module zasilacza .Czasem padnie warystor i bezpiecznik . Wymienia się często całą płytę . Sprężarka pada jak ucieka czynnik ,a ktoś uparcie resetuje albo gdy robiśie instalację chłodniczą nie zgodnie ze sztuką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 16.06.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Często jadę do awarii sprężarki i wymieniam kondensator . Z pompkami do wody też tak jest. Mało tego na płytkach też padają kondensatory w module zasilacza . Czasem padnie warystor i bezpiecznik . Wymienia się często całą płytę . Sprężarka pada jak ucieka czynnik ,a ktoś uparcie resetuje albo gdy robiśie instalację chłodniczą nie zgodnie ze sztuką . Zgadza się. Jeszcze nie wiemy dokładnie co może być uszkodzone w tej PC (ogłoszenie jest od wczoraj nieaktualne): https://www.olx.pl/oferta/powietrzna-pompa-ciepla-daikin-CID628-IDAkkmV.html#9b7b3ac0f3 Sąsiad ją kupił. Zasugerowałem mu, że może warto, bo podobnie jak ja będzie mógł wykorzystać w najgorszym razie na części. Zapłacił o 5 % mniej w stosunku do ceny z ogłoszenia. Jak na razie to na pewno "do tyłu" jest jeden czujnik. Co do tej PC z Łodzi za 5500 zł uszkodzonej, to widziałem, że chyba została sprzedana. Moja PC jest działająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 16.06.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Na części i usługi serwisowe to zdaje się VAT jest 23% a nie 8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 16.06.2019 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Na części i usługi serwisowe to zdaje się VAT jest 23% a nie 8% Konserwacja urządzeń grzewczych w budynkach mieszkalnych 8 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 20.06.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Konserwacja urządzeń grzewczych w budynkach mieszkalnych 8 % "W przypadku robót konserwacyjnych, obniżonej stawki VAT nie stosuje się, jeżeli wartość towarów bez podatku wchodzących w podstawę opodatkowania tych robót przekracza 50% podstawy (§ 3 ust. 3 rozporządzenia)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts