suzanita 20.04.2019 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Witajcie, mam pytanie o zawór 3d z siłownikiem jak na poniższym zdjeciu. Na obudowie są diody które swięcą podczas jego pracy pracy ( pokazują kierunek - otwieranie-zamykanie). Pytanie jest następujące - czy w momencie gdy np. ogrzewanie jest wyłaczone lub jest okienko w grzaniu dioda na siłowniku powinna sie palić czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.04.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 wszystko zalezy od sterownika, ja mam pluma i w momencie gdy pompy nie chodzą, siłownik ustawia sie na max otwarcie i lamka sie śiweci non stop.m Jak wyłacze piec, to wszystko gasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 20.04.2019 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Dzięki za odp. U mnie sterowniki fabryczne Vaillanta + VR70 i jak wyłączyliśmy ogrzewanie to własnie widzę, ze ta dioda ciągle się pali. W sumie to trochę dziwne, pompy nie chodzą to po kiego grzyba nie odłącza napięcia też od siłowników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.04.2019 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 nie mam pojęcia, mam inny kocioł, inny sterownik, ale zachowanie identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts