ellaj 21.04.2019 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Czy mozecie polecic, jakiegos dobrego adwokata we Wroclawiu do odwolania darowizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 21.04.2019 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 A po co ci prawnik? Starczy odręczne pisemko kto co i dlaczego. Odbiór tego pisma przez obdarowanego tą odwoływaną darowizną czyni ją prawem umocowaną. https://www.infor.pl/prawo/darowizny/wykonanie-i-odwolanie-darowizny/293933,Kiedy-mozliwe-jest-odwolanie-darowizny.htmlA tu coś o sposobie: https://www.infor.pl/prawo/darowizny/wykonanie-i-odwolanie-darowizny/323041,3,Skuteczne-odwolanie-darowizny.html W dodatku możesz to uczynić z asystą patrolu policji, jako że obawiasz się reakcji obdarowanego. Za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Najpierw doprecyzuj o jaką darowiznę chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Chodzi o odebranie dzialki budowlanej, teraz juz z domem, darowanej synowej. Nie wiem czy to tak latwo pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 21.04.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Samo odwołanie darowizny jest prawnie i proste . Tu obawę budzi szybka egzekucja tejże z nieruchomości. http://www.arslege.pl/kodeks-postepowania-cywilnego/k14/s745/ Zrób to pierwsze a kolejny krok należy do synowej.... Tak czy siak nawet jak komornik szybko odzyska, czeka cie sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Gnago, a jak ma sie odwolanie darowizny dzialki do bydynku na nim stojacym?Rodzice darowali dzialke budowlana i czesc drogi dojazdowej bratu i jego zonie. Na dzialce nasza rodzina wybudowala dom.Bratowa i jej rodzina w ogole sie nie odzywaja do nas, ale brat nie jest rozwiedziony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.04.2019 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Odwołanie darowizny musi mieć solidne uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Odwołanie darowizny musi mieć solidne uzasadnienie. Dokładnie tak. Musisz wykazać rażącą niewdziecznosc obdarowanego. Poza tym licz się z koniecznością zwrotu wartości poniesionych nakładów na budowę domu. Radziłbym odwiedzić adwokata lub radce prawnego. Sam tego nie ogarniesz bez specjalistycznej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Ale to my wybudowalismy ten dom, nie bratowa. To czemu mamy jej zwracac jeszcze poniesione naklady?!Jedyne co moze zazadac wowczas to polowa domu przy podziale majatku, jak dojdzie do takiego.Ale sadze, ze gdy rodzice wystapia o odwolanie darowizny to na 100% wystapi i o rozwod i o podzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Odwołanie darowizny musi mieć solidne uzasadnienie. Dlatego pytam o super adwokata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 To że się bratowa nie odzywa nie jest wg mojej wiedzy wystarczające żeby wyczerpać znamiona rażącej niewdzieczności. Rozumiem że darowizna była już po ślubie. Wszystko idzie ku rozwodowi, tak? Jak kwestia udowodnienia nakładów na budowę domu, faktury na kogo były wystawiane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 To że się bratowa nie odzywa nie jest wg mojej wiedzy wystarczające żeby wyczerpać znamiona rażącej niewdzieczności. Rozumiem że darowizna była już po ślubie. Wszystko idzie ku rozwodowi, tak? Jak kwestia udowodnienia nakładów na budowę domu, faktury na kogo były wystawiane? To tak w skrocie z tym odzywaniem... Niestety, po slubie byla darowizna. Inaczej nie byloby tego problemu Wszystkie faktury na brata i na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Dlatego pytam o super adwokata Najpierw dobrze byłoby ustalić czy ewentualną sprawa w ogóle ma rację bytu. Prawnik z ulicy powie Ci dokładnie to co chcesz usłyszeć żeby wyrwac pełnomocnictwo, także wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 To tak w skrocie z tym odzywaniem... Wszystkie faktury na brata i na mnie Ale z bratem jest spoko tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 To tak w skrocie z tym odzywaniem... Niestety, po slubie byla darowizna. Inaczej nie byloby tego problemu Wszystkie faktury na brata i na mnie Ok, przy założeniu że bratowa jest persona non grata, a brat jest z Tobą i rodzicami w dobrych relacjach, ale z jakiegoś powodu nie chce rozwodu z żoną, to do rozważenia jest przymusowy podział majątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Prawnik z ulicy powie Ci dokładnie to co chcesz usłyszeć żeby wyrwac pełnomocnictwo, także wiesz I tego chcialabym uniknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 I tego chcialabym uniknac Jeśli jest tak jak napisałem powyżej to dajcie sobie spokój z cofnięciem darowizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Jeśli jest tak jak napisałem powyżej to dajcie sobie spokój z cofnięciem darowizny. Dez, mieszkaja razem, nie odzywaja sie. Brat nie wnosi o rozwod, bo zaraz bedzie podzial majatku i musialby pewnie sprzedac dom, zeby ja splacic, a tego nie chce robic. Jest to blizniak ze mna i obok jest dom rodzicow. Dojazd przez podworko rodzicow Ona nie wiem dlaczego nie wnosi. Moze juz planuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 21.04.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Dez, mieszkaja razem, nie odzywaja sie. Brat nie wnosi o rozwod, bo zaraz bedzie podzial majatku i musialby pewnie sprzedac dom, zeby ja splacic, a tego nie chce robic. Jest to blizniak ze mna i obok jest dom rodzicow. Dojazd przez podworko rodzicow Ona nie wiem dlaczego nie wnosi. Moze juz planuje Jeżeli dom jest z darowizny Waszych rodziców + Ty i brat ponosiliscie koszty budowy, to jest spora szansa korzystnego podziału majątku. Brać specjalistę od rozwodów i działać. Mógłbym kogoś polecić, ale z moich stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.04.2019 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Brać specjalistę od rozwodów i działać. Chyba trzeba bedzie, bo szkoda zycia Poszukam kogos na miejscu Dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts