ziomek 21.10.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 dajcie znać kochani jak zlikwidować plamy po piance np.na futrynie od drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 21.10.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 tylko mechanicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 21.10.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Kiedyś miałem na samochodzie,usunąlem bez sladu strumieniem wody z myjki wysokocisnieniowej(ostrożnie bo potrafi odprysnąć lakier)tylko nie wiem jak się to ma do Twoich futryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 22.10.2004 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Kiedyś miałem na samochodzie,usunąlem bez sladu strumieniem wody z myjki wysokocisnieniowej(ostrożnie bo potrafi odprysnąć lakier)tylko nie wiem jak się to ma do Twoich futryn wg mnie to mało prawdopodobne, aby piankę usunąć myjką. Tak jak pisal mieczotronix tylko skrobanko, szlifowanko i potem malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 22.10.2004 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 oczywiscie sa zmywacze do pianki. mozna uzyc tych samych ktore stosuje sie do mycia pistoletow (piankowych - oczywiscie). Nawet roczna pianka znika bez sladu. Ale Uwaga! nalezy zrobic probe czy zmywacz nie zaszkodzi powierzchni z ktorej chcemy zmyc pianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 22.10.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 oczywiscie sa zmywacze do pianki. mozna uzyc tych samych ktore stosuje sie do mycia pistoletow (piankowych - oczywiscie). Nawet roczna pianka znika bez sladu. Ale Uwaga! nalezy zrobic probe czy zmywacz nie zaszkodzi powierzchni z ktorej chcemy zmyc pianke. Z tego co mi wiadomo i co pisze na opakowaniu zmywacza to nadają się one tylko do pianki jeszcze nie zastygłej, ale do stwardniałej to nie wiem bo jeszcze nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.10.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 oczywiscie sa zmywacze do pianki. mozna uzyc tych samych ktore stosuje sie do mycia pistoletow (piankowych - oczywiscie). Nawet roczna pianka znika bez sladu. Próbowałeś? Te zmywacze są tak samo drogie jak i skuteczne, ale tylko i wyłącznie do pianki jeszcze nie zaschniętej, po stwardnieniu nie rozpuści tego nic, w grę wchodzi tylko mechaniczne szlifowanko/drapanko i tym podobne metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 22.10.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 spray taki daje sie rowniez nakrecic na pistolet (do tego przede wszystkim sluzy). zawsze mnie uczono ze pistolet czysci sie przed uzyciem a nie po. zmywaczem czyscilem tez okna PVC. preparat jest w sprayu. Kupowalem go w ubieglym roku w austrii. cena okolo dwudziestuparu euro. Jesli mam jeszcze opakowanie dowiecie sie w poniedzialek szczegolow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.10.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 spray taki daje sie rowniez nakrecic na pistolet (do tego przede wszystkim sluzy). zawsze mnie uczono ze pistolet czysci sie przed uzyciem a nie po. zmywaczem czyscilem tez okna PVC. preparat jest w sprayu. Kupowalem go w ubieglym roku w austrii. cena okolo dwudziestuparu euro. Jesli mam jeszcze opakowanie dowiecie sie w poniedzialek szczegolow. Czytaj: http://www.soudal.pl/produkty/6/6_opis_produktu.pdf lub http://www.soudal.pl/index.php?menu=produkty&id=6&grupa=1&podgrupa=0&lp=6 Stosowny fragment: "Zastosowanie: usuwanie plam z nieutwardzonej pianki poliuretanowej" Nie wiem, być może chodzi Ci o zupełnie inny produkt, ale szczerze mówiąc wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 26.10.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 I co z tym preparatem - sprawdziłeś w instrukcji?dziś jest już wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Travertino 21.09.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam, mam ten sam problem. Pianka sie utwardziła na futrynie z takiej jakiejś okleiny. Przy próbie starcia mechanicznego- ściera się okleina. Ja czyściłam rozpuszczlnikiem nitro- jak sie przyjrzysz to slad jest, ale normalnie to nie widać (tzn. trzeba się bardzo przyjrzeć żeby te ślady zauważyć)- a zapaćkane miałam futryny i drzwi w 20 %. Ot, fachowcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanciak 06.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 kurcze właśnie też musze wyczyscic pianke po "fachowcach".Jedna plama jest na drzwiach okleinowanych a druga na lakierowanych proszkowo. O ile moge zaryzykowac mycie rozpuszczalnikiem na okleinowanych to na lakierowanych proszkowo boję sieczy czasem nie zejdzie mi lakier. Co myslicie mozna spróbowac na tych lakierowanych proszkowo czy lepiej nie ryzykować bo moze yc gorzej niż jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 07.10.2005 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 żona czyściła drzwi drewniane malowane proszkowo które były zachlapane betonem. Po ostrym szorowaniu zeszło, ale miejsca te są teraz lekko zmatowione i ciut jaśniejsze - pozostaje teraz malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 07.10.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 tom ma racje, wystarczy zwykły czyścik do pistoletów na piankę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 09.10.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Na zmatowienie spróbuj pasta do samochodów TEMPO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 09.10.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Generalnie lakiery proszkowe są mocne i twarde, więc szorowanie czy pewne rozpuszczalniki nie powinny im zaszkodzić, jednak niestety można "zaszkodzić" połyskowi. Jednak może tu pomóc (jak już ktoś pisał) pasta do lakierów samochodowych tempo lub auto-max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts