majster_kowicz 22.04.2019 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Temat, którego nie przerabiałem, ale takie jest życzenie. Sprawa wygląda następująco. Kanalizacja z całego domu schodzi się w jednym punkcie wewnątrz budynku. I w tym miejscu wewnątrz budynku na korytarzu należy dokonać rozdzielenia ścieków w dwa różne kierunki do wyboru przez właścicieli tj: kierunek w prawo - stare szambo, kierunek w lewo - oczyszczalnia. W zleceniu jest, żeby można było w domu zrobić rozdzielenie ścieków na dwa kierunki - dopóki oczyszczalnia nie działa lub w przyszłości gdyby była awaria w oczyszczalni właściciele przełączają się na szambo. Kiedy oczyszczalnia jest ok, to z niej korzystają. W jaki sposób w sposób zrobić w miarę łatwo takie rozdzielenie wewnątrz budynku? Rozważałem dwie rury i możliwość wyboru ale co zastosować do tego wyboru? Najładniej wygląda zasuwa burzowa, tyle tylko, że nie wiem jak to połączyć, bo wszystkie trójniki mają dwa wejścia i jedno wyjście, a ja musiałbym mieć sytuację odwrotną. Może jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 23.04.2019 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Najładniej wygląda zasuwa burzowa, tyle tylko, że nie wiem jak to połączyć, bo wszystkie trójniki mają dwa wejścia i jedno wyjście, a ja musiałbym mieć sytuację odwrotną. Może jakieś propozycje? A nie myślałeś żeby trójnik odwrócić? Wtedy ma jedno wejście i dwa wyjścia Na obu wyjściach dajesz te zasuwy i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts