moniamonika444 22.04.2019 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Cześć, mam problem z montażem klamek przy oknach Oknoplast. Nie znam się na tym i muszę to jakoś sama ogarnąć. Wszystkie klamki mam z takim wystającym bolcem kwadratowym i z wkrętami. W załączniku przesyłam dwa zdjęcia. Zdjęcie nr. 1 klamka umiem zamontować bez problemu ale nie wiem co zrobić w przypadku zdjęcia nr. 2 bo ten otwór w środku ma taki "grzybek" a klamka mam wystający pręt i nie wiem jak to przykręcić. Czy mogę prosić o pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.04.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Przykrecasz jak do kazdego okna innej marki a poważnie..to tak oczywisye, ze az nie wiem od czego zacząć i gdzie może być problem.. ps. Nie moze tego zrobić montażysta? Przy okazji wyreguluje okna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniamonika444 23.04.2019 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Dla mnie niestety nie jest oczywiste. Klamka, która ma wystający bolec ok. 3,5 cm jak mam zamontować do okna nr. 2 skoro tam wystaje taki grzybek w środkowym otworze. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.04.2019 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Ten wystający bolec to trzpień o długości od32do42 mm. Zakladam ze masz odpowiednią długość. Wkladasz klamke trzpieniem w środkowy otwor/inaczej nie pasuje/. Wcześniej popraw/domknij okno przekręcając klamką/ tak by kwadrat był ustawiony równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniamonika444 23.04.2019 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Tak, to wiem! tylko zobacz na zdjęciu. Ten bolec od klamki jest za długi wydaje mi się, że ktoś pomylił je i tu leży problem. Mam 3 okna gdzie klamki zamontowałam bez problemów ale problem jest właśnie na tych pozostałych. Klamka z długim bolcem a otwór zakończony tym grzybkiem. Chyba nie ta klamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 23.04.2019 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Albo bolec z klamki się wysunął - lekkie puknięcie młotkiem i po sprawiealbo po prostu klamka do grubszego profilu - obciąć nadmiar piłką bądź kątówkądopiero też przyjrzałem się dokładniej zdjęciuBabol produkcyjny - śle względem otworu na klamkę zamontowana zasuwnica Prostokątny otwór na klamkę powinien być centralnie w otworze PVC - a nie jest i wystająca część klamki przy bolcu po prostu się o okno opiera uniemożliwiając wprowadzenie klamki do końcaCo zrobić ?Obciąć rozetkę w klamce która jest wokół bolca lub po prostu reklamować skrzydło u producenta Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez Ok**se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.04.2019 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Faktycznie (na normalnym monitorze) dziwnie wygląda to skrzydło i mocowanie okucia. Może to ten Pixel (?) ma jakąś dziwną konstrukcję? Wtedy chyba zostaje obciąć trzpień i śruby (o ile nie dali odpowiednio dopasowanej klamki)Wracam do swojej pierwszej uwagi: może warto zadzwonić do sprzedawcy/montażysty. Dobre firmy często mają pierwszą regulację gratis, w ramach montażu.. Warto zapytać. Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts