tadek125 23.04.2019 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Witam Nie wiem czy dobry dział na temat malowania wewnątrz Mam całe poddasze zrobione już w płytach k-g Zagruntowałem wszystko 2x pistoletem malarskim - poszło szybko teraz czas na malowanie większość będzie na biało tylko niektóre ściany kolorem Chciałbym to też pomalować pistoletem (wiadomo ściany z innym kolorem zostawię na koniec i pomaluje wałkiem) Tych elektrycznych pistoletów za 200-300 zł to nawet nie kupuje bo domyślam sie ze z farba lateksowa bedzie to kiepsko malować Czy malował ktoś kompresorem? Jaka powinna być dysza? Jakie ciśnienie? jak wiadomo jest to dość gęsta farba i mam problem zeby nałożyć to na ścianę bez glutów rozcieńczać przecież też nie można w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.04.2019 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Zaden pistolet powietrzny nie puści Ci farby do ścian. Agregat hydrodynamiczny z dyszą 517 . Najtańsza Dedra do amatorskiego użycia kosztuje około 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.04.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Witam Nie wiem czy dobry dział na temat malowania wewnątrz Mam całe poddasze zrobione już w płytach k-g Zagruntowałem wszystko 2x pistoletem malarskim - poszło szybko teraz czas na malowanie większość będzie na biało tylko niektóre ściany kolorem Chciałbym to też pomalować pistoletem (wiadomo ściany z innym kolorem zostawię na koniec i pomaluje wałkiem) Tych elektrycznych pistoletów za 200-300 zł to nawet nie kupuje bo domyślam sie ze z farba lateksowa bedzie to kiepsko malować Czy malował ktoś kompresorem? Jaka powinna być dysza? Jakie ciśnienie? jak wiadomo jest to dość gęsta farba i mam problem zeby nałożyć to na ścianę bez glutów rozcieńczać przecież też nie można w nieskończoność Malowałem wnętrza agregatem Wagner z wypożyczalni. Bez trudu zaciąga gęste farby prosto z wiadra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek125 23.04.2019 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Zaden pistolet powietrzny nie puści Ci farby do ścian. Agregat hydrodynamiczny z dyszą 517 . Najtańsza Dedra do amatorskiego użycia kosztuje około 1500 zł. Nie puści farby - co masz przez to na myśli? nie pociągnie ze zbiorniczka? Czy przez dysze? Mam pistolet z górnym zbiorniczkiem do którego doprowadzony jest przewód z reduktorem. w ten sposób farba nie opada grawitacyjnie do pistoletu ale jest wtłaczana - tak że nie mam problemu z tym że farby nie pociągnie. Dysze mam tylko 1.4 i 2.0 próbowałem tym malować i tak: przy dyszy 1,4 wychodzi to kiepsko przy dyszy 2.0 już porównywalnie do wałka Jako że jest to pistolet HP potrzebuje większego ciśnienia a aktualnie mam problem z kompresorem Dlatego pytam czy moze zaopatrzyć się w większą dyszę i wydajniejszy kompresor? czy by to pomogło Ale z tego co przeglądam różne strony to nikt kompresorem nie maluje tylko agregatami i ciężko mi będzie chyba uzyskać więcej informacji na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 23.04.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Coulignon dobrze Ci napisał. Jeśli agregat to tylko hydrodynamiczny 150-200 bar. Żaden kompresor tu nie podoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek125 23.04.2019 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 no ok Biore się za wałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts