EmkaS 23.04.2019 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Drodzy forumowicze. Mam do generalnego remontu całe mieszkanie - powierzchnia podłogi 52m2. Obecna posadzka betonowa jest bardzo nierówna. Firma remontowa zaproponowała mi zrobienie posadzki pod panele: (ceny z materiałem) 1: dobetonowanie posadzki bez skuwania istniejącej za 7 200,- 2. skucie istniejącej posadzki i wybetonowanie nowej za 11 400,-3. wyrównanie posadzki masą samopoziomującą za 4 200,- Czy zakres tych robót jest wart tych cen? Co lepiej zrobić? Czy może lepiej położyć panele na legarach i płytach OSB? Ile by mogło to kosztować? Czy są jeszcze jakieś inne sposoby? Wiem, że podłoga jest ważna ale te ceny są dla mnie powalające... Proszę o odpowiedź, serdecznie pozdrawiamEmka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 28.04.2019 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Płyta osb22 też sporo kosztuje. Podłoga pod panele jest ważna, ba można być niemile zaskoczonym w przypadku uzyskania naprawy gwarancyjnej, bo niektóre firmy mają jasno napisane jakie odchyły/nierówności mogą występować. Moim zdaniem wystarczy dobra zaprawa wyrównująca , wypoziomowanie na listwach do tynku mokrego itp. Cena? Cóż... ostatnio z kolegą musiałem targać 50 worków na czwarte piętro by wyrównać ok 50m2 w bloku mimo że ktoś to wcześniej "wyrównywał" ...zależy od wielu czynników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts