PanGarnek 24.04.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Gleboko sie zastanawiam. Biore PM powietrze-woda. Instalator proponuje mi bufor 180 na cwu. Zastanawiam sie czy to wystarczy. Jest nas 2+2. Ja lubie brac kompiel w wannie a zona dluzsze prysznice. Czy to wyrobi? Alternatywa jest zbiornik 270 lub 360 ale to komplikuje system bo juz nie bedzie to jedna szafa tylko osobny bufor i modul do PC. Jakie sa wazsze doswiadczenia? Swoja droga jesli bym sie decydowal na bufor to mala roznica w cenie miedzy 270 a 360. Wiec moglbym isc w 360. Tylko zastanawiam sie jaki jest koszt podtrzymania temperatury buforu. Duza roznice robi 270 a 360 w rachunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koveras 26.04.2019 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Mam zbiornik 180L w swojej PC i tylko raz w ciągu 5 lat kąpałem się w chłodnej wodzie. W ciągu 1h żona wzięła kąpiel w pełnej wannie, chwilę później syn pod prysznicem (dzieciak, więc więcej zabawy niż kąpieli), po nim córka też w wannie i na koniec ja, również w wannie (oczywiście wodę zmieniałem ). Tylko tego pamiętnego razu zabrakło ciepłej wody, więc wg mnie nie ma co się pchać w większy zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 26.04.2019 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 Jest drobna funkcjonalna różnica między buforem a zasobnikiem na cwu. Ale mniejsza o słownictwo. Zasobnik brać jak najlepiej dopasowany do potrzeb. Większy zbiornik to więcej wody do okresowego odkażania (podbicie temp. do 70-80C). Mniejszy to częstsza wymiana zładu wody i ryzyko mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts