radam5 24.04.2019 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, Mam do wykończenia zewnątrzne schody (malutkie łącznie ok 2-3m2) i pomyslałem o kamiennym dywanie.Jednak jest kilka pytań, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi 1- jaką frakcję kruszywa najlepiej zastosować? Czy w ogóle ma ona znaczenie oprócz kwesji wizualnych?2- sklepy sprzedają profile aluminiowe na zakończenia, ale ich ceny są kosmiczne. Czy mogę zastosować normalny kątownik aluminiowy za 1/3ceny oferowanych typowo do kamiennych dywanów?3- na elementy pionowe chcę nałożyć mozalit. Czy to ma sens? 4- żywica epoksydowa czy poliuretanowa?5- czy taki dywan przepuszcza wodę? Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez radam5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 29.04.2019 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Są różne frakcje, 2-5 , 4-8 , 2,8, najczęściej stosowane.Możesz zastosować zwykły profil ,ale na czole profilu trzeba ponawiercać otwory do odprowadzenia wody.Na piony można spróbować nałożyć tynk mozaikowy,ale jak to się sprawdzi tego nie wiem (wytrzymuje na cokołach to może wytrzyma na schodach ,Musisz zrobić hydroizolacje ,bo woda przepływa przez kamienie i po hydroizolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts