Barliniak 03.05.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) Folia musi być ze sterownikiem ograniczającym temp. podłogi 28 ponieważ różne są zestawy mocy i różna temp. podłogi.Sam wpadłem na pomysł bo producenci i dystrybutorzy wykrętnie omijali ten temat to korek w rolce o grubości 6mm w którym można schować połączenia elektryczne.Posiada sztywność o której xps 6mm może tylko pomarzyć a właśnie on jest zalecany do zwykłych paneli a wiadomo ,że lvt to jest grubości 4,5-5,5mm i zaraz było by po zamkach :)Warto zajrzeć do instrukcji montażu danego producenta jaką max. temp. zaleca na ogrzewanie podłogowe. Edytowane 3 Maja 2019 przez Barliniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesita90 03.05.2019 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 U mnie sama pompa stoi w spiżarni powietrze pobiera z niogrzewanego garażu moja ma zakres pracy od -7 do 35 ponadto gdyby nastał armagedon to posiada również grzałkę nawet jezeli się włączy troche w zimie to nie zabije finansowo tym bardziej że moja PC działa tylko w tańszej taryfie Używasz grzejnikow konwektorowych I masz dwie taryfy? Myślałem że 2 taryfa tylko do akumulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.05.2019 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Tak dokładnie od 16 lat. mam g12w, tez tak myślałem ale konwektory dają radę. struktura zużycia prądu noc/ dzień 70/30. w całym domu jest 6kw grzejników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 12.06.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Witam. Mam problem co do ogrzania mieszkania może ktoś z was ma podobną instalację? Mieszkanie 100m2 w domu jednorodzinnym na piętrze. Mury z czerwonej cegły z pustką powietrzną nie ocieplony. Od wewnątrz będzie welna 15cm na podłodze ścianach i suficie. Skłaniam się ku wkładzie na pelet z systemem dgp. Jakieś rady? Witam, Ogrzewanie budynku za pomocą czystej energii elektrycznej jest znacznie droższe niż przy zastosowaniu pompy ciepła, która to częściowo zasilana jest energią elektryczną oraz bezpłatną energią pobieraną bezpośrednio z powietrza w jej otoczeniu. Dzięki wysokiemu współczynnikowi COP, pompa ciepła pobiera jedynie niewielką ilość energii elektrycznej do napędu sprężarki. W Pana przypadku warto zastanowić się nad zastosowaniem powietrznej pompy ciepła o małej mocy. Przy okazji zachęcam do zapoznania się z ofertą marki Buderus w której znajdują się powietrzne pompy ciepła z rodziny Logatherm. Posiadają one jeden z najwyższych współczynników COP na rynku oraz cechują się solidnym wykonaniem. Urządzenie wyposażone jest w nowoczesny regulator HMC 300 z możliwością zastosowania regulatora pokojowego oraz ma wbudowany moduł internetowy, pozwalający na sterowanie pompą za pomocą smartfona. Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej produktu: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/pompy-ciepla/powietrzne/logatherm-wpl-ar.html Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts