belcia3 22.10.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam,8 lat temu kupiłam od Spółdzielni Mieszkaniowej pomieszczenia na strychu (budownictwo z lat 70 )- wcześniej służyły jako pomieszczenia suszarni. Architekt polecony przez Sp-nię zrobił plany wg których przeprowadziłam adaptację, odbył się odbiór techniczny lokalu i otrzymałam od Sp-ni pismo będące przydziałem na lokal własnościowy.Niestety nikt mnie nie poinformował, że jeszcze muszę mieć zgodę z Wydziału Architektury msta W-wy na tę adaptację, a ja szczęśliwa z posiadanego własnego M - nie wnikałam. Zastanawiam się czy to "niedopatrzenie" może w przyszłości nie mieć dla mnie jakiś skutków np. problemy z założeniem Kw, ze sprzedażą lokalu czy (najgorszy scenariusz !!!) - pewnego dnia zapuka do mych drzwi jakiś biurokrata i powie, że prawnie to mojego lokalu nie ma i nie mogę tu mieszkać. Będę wdzięczna za radę co w takiej sytuacji robić. Może ktoś miał podobny problemi i jak go rozwiązał ?Serdecznie Pozdrawiam,belcia3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.10.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Niedobrze, to samowola budowlana. Dziwny architekt ze o tym nie powiedzial.Są 2 wyjscia z sytuacji:1. zgloszenie i zaplacenie kary (niestety dosc wysokiej)2. zrobienie projektu i zlozenie do urzedu - dostanie pozwolenia - "wybudowanie" - oddanieNiestety ale ludzie z urzedu mają prawo przyjsc i kazac doprowadzic do stanu poprzedniego. ew. 3 - znajomosci w urzedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.10.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Albo czekać na amnestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belcia3 25.10.2004 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Amnestia - byłoby super, gdyby można na coś takiego liczyć. Ja mam nawet kłopoty w wytypowaniem "3" w totka, więc nie łudziłabym się, że w tym temacie los byłby dla mnie łaskawy . Robercie - czy mogłabym prosić Cię o jakiś link o wymogach i karach za samowolkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belcia3 25.10.2004 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Amnestia - byłoby super, gdyby można na coś takiego liczyć. Ja mam nawet kłopoty w wytypowaniem "3" w totka, więc nie łudziłabym się, że w tym temacie los byłby dla mnie łaskawy . Robercie - czy mogłabym prosić Cię o jakiś link o wymogach i karach za samowolkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 25.10.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Może by spróbować wykorzystać fakt, że w casie realizacji prac nie Ty byłaś właścicielem lokalu i byłaś pwena , że te formalności załatwi spółdzielnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.10.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 wymogi? wiesz, u nas to co urzad to inaczejidz do kogos z uprawnienieami projektowymi u Ciebie a najlepiej Ci odpowieciekawe artykuły na ten temat znajdziesz tutaj:http://www.rzeczpospolita.pl/Print/prawo/doc/Budowlane/dzial2_1.html#6pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts