Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cieknaca dach blacha trapez altana

zack92

Recommended Posts

Dzień dobry,

Kilka lat temu położyłem na działce nowy dach.

Belki, deski no i blachę trapez składa się to z 8 części, nic nie bylo docinanie, gotowe arkusze itp. Pozakladane na zakladkę, wszystko przykrecone na wkręty farmerskie z uszczelka w komplecie do śrub, wydawało mi sie, ze wszystko zrobione tak jak być powinno, ale okazuje sie, ze kiedy nastała pora deszczowa ostatnio, dach przepuszcza wodę, ponieważ zaczęło mi kąpać w środku...

Jest bardzo delikatny spad, żeby woda mogla splywac swobodnie wzdłuż, ale przod jest także zabezpieczony takim katownikiem, aby woda sie nie dostawał podczas deszczu. Blacha wychodzi na boki spokojnie po 20-30 cm, więc od boków raczej nie wpada deszcz.

Pomyslalem, ze moze specjalny preparat i dobrze obsmarowac śruby?

Gardner Wet R Dri ??

https://allegro.pl/oferta/masa-uszczelniajaca-gardner-wet-r-dri-3-4l-6271288899?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Smarowalem już lepikiem śruby wokół i dalej nic.. moze to nie wina wkrętów?

Ale jak nie wkręty to nie wiem, ktoś by byl w stanie cos poradzić moze??

Proszę o przeniesienie w przypadku wybrania złego działu.

Pozdrawiam