miwol 22.10.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Tytuł wątku jest z z gatunku zaczepnych - nie pytam JAK ZAROBIĆ ale raczej CZY w ogóle kupujecie akcje Idzie zima, każdy budujący musi przezimować jakoś swoje pieniądze. Może w akcjach największego banku? Kto z Was się na to zdecydował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 22.10.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 miwol trzeba mieć jakieś wolne środki do zamrożenia, a o takie trudno jak ma sie budowe na karku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.10.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 miwol,daj spokój, są znacznie lepsze sposoby,W gazecie wyborczej są na jednej z ostatnich stron zestawienia funduszy inwestycyjnych, zobacz który sobie najlepiej radzi, np. Unikorona, GTFI, Arka, etc. i kup fundusze a nie akcje PKO, zarobisz znacznie więcej.Popytaj tylko o prowizje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 22.10.2004 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Hahahah, wiedziałem BK, że mogę na Ciebie liczyć Ja osobiście na ten sezon tak się wyzerowałem, że zupełnie nie mam co zamrażać na zimę. Pytam raczej z ciekawości. Lokaty bankowe i fundusze dają procent ale raczej marny. PKO BP kusi, ciekaw jestem kto z nas, forumowiczów to łyka i jak kalkuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 22.10.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 jak masz kasę to kup sobie mieszkanie pod wynajem albo wybuduj osiedle szeregówek pod Wrocławiem ... Albo zbuduj luksusowe centrum konferencyjne z hotelem i wynajmuj ... Proste prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 09.01.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 PKO jest już na giełdzie... Akcje miały niezły start. Pojawia się pytanie - kiedy sprzedać? Ja osobiście już opyliłem... Ufff (mogę wreszcie spać) 37,6% w czasie jednego miesiąca !!!! To jest wynik - żaden fundusz inwest. nie da Ci tyle - zapamiętaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 09.01.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Ja kupiłem akcje PKO BP w pierwszym rozdaniu, ale sprzedałem trochę za szybko bo prawie zaraz po debiucie, na gieldzie zarobiłem ponad 20% tak więc inwestycja super za dwie godziny stania w komitecie kolejkowym w nocy między 4, a 6 rano. Ale trochą załuje że nie wytrzymałem dłuzej teraz jest ponad 40% zainwestownaej kwoty, no ale potrzebowałem kase, graczem giełdowym nie jestem ale debiuty bywają atarkcyjne, teraz kupiłem $ i licze że za dwa miesiace wyciąne pare złoty, napewno więcej niz na lokacie w banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 09.01.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 ja też zarobiłem sporo razem z żoną,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 09.01.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 My na razie trzymamy, bo kurs stale rośnie. Mam nadziejeję, że też sporo zarobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 09.01.2005 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Pamiętajcie jeszcze o rozliczeniu z urzedem skarbowym po sprzedaży 19% dla Państwa należy oddać za godziny stania pod PKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 09.01.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 pkobp-18%zysku(trochę za szybko sprzedałem,na pierwszej sesji,ale bałem się tych co stali w kolejkach),tvn21%zysku,dwory na razie 10%, ale trzymam bo będą szły w górę:fundusze inwestycyjne omijam szerokim łukiem,nie lubię pośredników,lepiej inwestować samodzielnie, a co do akcji pkobp- może być mała korekta ale generalnie będą szły w górę(znana marka i mocne fundamenty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 09.01.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Pamiętajcie jeszcze o rozliczeniu z urzedem skarbowym po sprzedaży 19% dla Państwa należy oddać za godziny stania pod PKO A to nie jest ściągane automatycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 09.01.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Ściągane automatycznie - oczywiście. Ale mam pytanie, bo jestem jeszcze giełdowy żółtodziób: czy zyski z giełdy dolicza się do dochodu w deklaracji PIT? Bo jeżeli tak to przekroczę próg podatkowy na 30%... Ale zaraz... Jeżeli by tak było że się dolicza to musiałbym zapłacić jeszcze raz podatek, a to jest niemożliwe... (tak tak wiem - w POLSCE wszystko jest możliwe ) Jak coś knocę to mnie sprostujcie PLIZZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 09.01.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Podatek jest ryczałtowy i nie wchodzi do Twojego dochodu osobistego - . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.01.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Z tego co się orientowałem to jest to tak samo jak z podatkiem od lokat i innych "zysków" bankowych. Przed wypłatą ci potrącają i tyle. Z US my się nie rozliczamy. A tak na marginesie to jak długo będą szły w górę? Czy jest tu jakiś wiarygodny ananlityk? Znajomy (grający na giełdzie) już też sprzedał bo analitycy..., a teraz gryzie się w pięty ze złości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 10.01.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Analiza analizą... a zycie swoje... Jeżeli przejdzie przez linię oporu na 28,5 to będą rosły...Ale z tego co trąbią wszystkie media to większość spółek na giełdzie jest przewartościowana i powinny potanieć. Wniosek z tego jest krótki - jak nie masz duszy ryzykanta to sprzedaj jak podejdzie pod 28.3 - 28.5 Zarobisz swoje i tyle. Jak lubisz nie spać po nocach (a ja tak miałem) to trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAKOST. 11.01.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Z tego co się orientowałem to jest to tak samo jak z podatkiem od lokat i innych "zysków" bankowych. Przed wypłatą ci potrącają i tyle. Z US my się nie rozliczamy. A tak na marginesie to jak długo będą szły w górę? Czy jest tu jakiś wiarygodny ananlityk? Znajomy (grający na giełdzie) już też sprzedał bo analitycy..., a teraz gryzie się w pięty ze złości... Mylisz się. Ja grałam na giełdzie ok. 1 roku i trochę podatku mam do zapłacenia. Dom maklerski nie potrąca Ci żadego podatku. Jeżli w 2004 roku sprzedałeś akcje i miałeś z nich zysk to do końca bodajże stycznia otrzymasz PIT z DM i na podstawie niego wpłacisz podatek do US. Zyski kompensuje się ze stratami, a także można odliczyć prowizje jako koszty. Podatek jest wówczas mniejszy. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAKOST. 11.01.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Z tego co się orientowałem to jest to tak samo jak z podatkiem od lokat i innych "zysków" bankowych. Przed wypłatą ci potrącają i tyle. Z US my się nie rozliczamy. A tak na marginesie to jak długo będą szły w górę? Czy jest tu jakiś wiarygodny ananlityk? Znajomy (grający na giełdzie) już też sprzedał bo analitycy..., a teraz gryzie się w pięty ze złości... Mylisz się. Ja grałam na giełdzie ok. 1 roku i trochę podatku mam do zapłacenia. Dom maklerski nie potrąca Ci żadego podatku. Jeżli w 2004 roku sprzedałeś akcje i miałeś z nich zysk to do końca bodajże stycznia otrzymasz PIT z DM i na podstawie niego wpłacisz podatek do US. Zyski kompensuje się ze stratami, a także można odliczyć prowizje jako koszty. Podatek jest wówczas mniejszy. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.01.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 A co ze sprzedażą przez bank? Pani w banku powiedziała mi, że mogę akcje sprzedać za ich pośrednictwem czyli, że nie zakłądam, żadnego rachunku w DM. W takim układzie kto rozlicza podatek? Domyślnie przyjąłem, że też bank tak jak robi to z innymi odsetkami... Ale dziś się przejdę do banku i wypytam dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 11.01.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 analityków nie słuchajcie(przynajmniej tych,którzy piszą w gazetach),przykład: jest taka spółka notowana na GPW-Vistula,dwa lata temu kosztowała 2,3zł i analitycy pisali sprzedawać...teraz kosztuje ponad 30zł, inwestując wtedy 100000zł pomyślcie ile domów można by za to teraz wybudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts