Wowka 11.01.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 W USA przed dwoma laty przeprowadzono doświadczenie. Stworzono kilka zespołów graczy giełdowych. Zespoły te były dobrane jednolicie pod względem doświadczenia i fachowości. Zespoły obracały papierami firm z dolnych rejestrów popularności.Był między innymi zespół- graczy giełdowych, - analityków giełdowych- studentów ekonomii- osób nie parających się dotąd grą na giełdzie- gospodyń domowych- .....- .......- szympanów szympanse wybierały spółki z pośród specjalnie oznaczonych bananów. Na zakończenie doświadczenia okazało się, że największe zyski osiągnęli nie gracze lub analitycy lecz któraś ekipa zdecydowanie mniej doświadczona.Szympanse zajęły 3 miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 11.01.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Akcje, giełda, akcje .......... Dla przypomnienia - najniższy kurs PeKaO SA około 28 zł, najwyższy ponad 140 zł. - jak kto jest biegły w rachunkach niech policzy zysk. Wiem, bo miałem pakiecik pracowniczy. Sprzedawałem różnie - od 56 zł (najtaniej) do 137 zł (najdrożej - po takiej cenie mi się udało sprzedać resztę). Dzięki tym akcjom postawiłem dom w stanie surowym i do tego jeszcze zamkniętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.01.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 To musiał być duży ten "pakiecik pracowniczy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts