Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Razem z żoną chcemy kupić projekt Liwia z Archipelagu. Czy ktoś z Was buduje może dom według tego projektu?

Chętnie poznam wasze opinie na temat tego projektu.

Pozdrawiam

Bardzo ładny dom i bardzo drogi dom. Moje uwagi, to; brak gabinetu na dole, jeden komin na ścianie salon-kotłownia (zrobiłbym drugi na ścianie przy schodach wówczas jest to komin na środku domu i łatwiej rozprowadzić DGP z kominka), a i meble będzie gdzie postawić. Brak spiżarni przy kuchni. Z pom. gospodarczego (powiększając go) zrobiłbym pokój gabinetowy i wygospodarował część kuchni na spiżarnię. Góra w zasadzie całkiem fajna, tylko do tej frontowej łazienki kawał drogi z kotłowni (masa rur pójdzie).

Dziękuję darpiot i mdzalewscy za cenne uwagi. Podziwiam mdzalewscy za prowadzenie dziennika budowy w sposób profesjonalny, fantastyczny. Aby tak dalej, a będzie dobrym poradnikiem dla innych inwestorów. Uwagi darpiot są trafne i do rozważenia.

Będę czekał na inne uwagi do projektu LIWIA. Dobrze byłoby aby również wypowiedział się inwestor, który budował dom wg ww. projektu.

Zazdroszczę tym, którzy już wybrali projekt i są w trakcie budowy. W trakcie poszukiwań projektu domu mojego życia, już siwieję i tracę włosy. Co będzie w trakcie budowy, to strach myśleć.

Pozdrawiam wszystkich inwestorów

drpodles

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Hej,

budujemy Liwię, jeszcze nie wiemy czy będzie równie piękna jak w projekcie. Okaże się to dopiero póżnym latem...chyba.Na razie nasza Liwia jest przykryta dachem i bez okien. I ja też chciałabym zobaczyć zakończoną budowę. Może ktoś pokaże zdjęcie?

Monika

• 3 months później...
  • 10 months później...
  • 4 months później...
  • 2 years później...
  • 1 month później...
Witam... Nie wiem czy zapytanie Krzysztofa_b jest jeszcze aktualne lecz moje zainteresowanie Liwią jak najbardziej. Wraz z żona upatrzyliśmy sobie ten projekt lecz niepokoi nas niewielka ilość realizacji. Zatem jeśli to możliwe to my chętnie zobaczymy Liwię Pani Anny na dowolnym etapie. Mam nadzieję, że lokalizacja budowy i Pani Anna na to pozwoli :-) (mieszkamy w woj.świętokrzyskim). Pozdrawiam Ewelina i Darek

• 1 month później...
Witam wszystkich budowniczych domu Liwia trafiłem na forum muratora w poszukiwaniu informacji i zdjęć i miłe zaskoczenie kilka osób podejmuje próbę wymiany opinii na temat tego projektu chętnie dołączę do grona.Budowę ruszyła w 2007 r w chwili obecnej dom jest wybudowany posiada elewację zewnętrzną jestem na etapie prac wykończeniowych wewnątrz (glazura terakota) Naszym zdaniem to świetny projekt i jesteśmy z żoną zadowoleni z naszego wyboru Pozdrawiam Darek

• 4 weeks później...

Hej! Mam pytanko odnosnie projektu Oliwia. Chcialabym sie dowiedziec czy ktos z panstwa buduje ten domek w swietokrzyskim?

Nie ukrywam, ze bardzo nam sie podoba ten projekt i chcielibysmy go kupic. Przedtem jednak chcielibysmy go zobaczyc w "realu". Mam nadzieje, ze bedziemy miec taka okazje.

Bardzo prosimy o zdjecia i o ewentualna mozliwosc obejrzenia tego wspanialego domku na zywo. Czekamy tez na wszystkie cenne uwagi.

Pozdrawiamy wszystkich milosnikow Liwii.

Cześć Aneta

Jestem szczęśliwym posiadaczem projektu Liwia obecnie jesteśmy na etapie prac wykończeniowych wewnątrz to znaczy że niebawem wraz z żoną przeprowadzimy się do wymarzonego domu

budowa znajduje się w województwie lubelskim to nie jest daleko od Was jak macie ochotę obejrzeć zapraszam

Pozdrawiam

Darek

Czesc Darku!

Superrrrrrrr!!! Dziekuje slicznie za odpowiedz.

Obecnie przebywamy za granica, ale we wrzesniu bedziemy w Polsce i wtedy chetnie sie do Was wybierzemy :). Odezwe sie do Ciebie na poczatku wrzesnia.

Poki co pozdrawiam cieplutko Ciebie i zonke. I zycze Wam bezproblemowego wykanczania... domu ;).

Aneta

• 1 month później...
  • 2 months później...

Witam! My rownież rozpoczynamy z mężem budowe Liwi, jesteśmy dopiero na etapie fundamentów. Bardzo mało jest osób budujacych ten dom, :cry: nie wiem z czego to wynika, przecież on jest piekny.Proszę o kontakt, zdjęcia z realizacji.

Mieszkamy na Dolnym Śląsku, niedaleko Wrocławia,Llegnicy, Środy Śląskiej.

Pani Aniu Chudoń na jakim etapie jesteście z budową?Prosze o informacje,zdjęcia, może według Pani powinnismy zwrócic na cos szczególną uwagę w dalszych naszych zmaganiach z budową Liwi.

Pozdrawiam Edyta

• 6 months później...