heldan 29.04.2019 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Hej, zrobiłem własne meble ogrodowe, sosnowe. Pomalowałem je dwukrotnie bejcą koloryzującą. Kupiłem też lakier bezbarwny i zamierzam je jeszcze tym lakierem zabezpieczyć. Czy to wystarczy, czy powinny być jeszcze zaimpregnowane dodatkowo? Czy można impregnować jak już są pomalowane bejcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heldan 29.04.2019 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Lakier bezbarwny się złuszczy. Ja zastosowałem impregnat olejowy. A czy to zabezpieczy drewno przed warunkami atmosferycznymi, grzybem itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 29.04.2019 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 tak. na rok. olejowanie co roku trzeba powtarzać jeśli drewno jest wystawione bezpośrednio na słońce i deszcz. jeśli je będziesz chował na zimę i trzymał na zadaszonym tarasie - to może wytrzymać kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts