Twinki 29.04.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Witam serdecznie Dobudowałem sobie garaż bez dachu który będzie tarasem do istniejącego budynku,8x8m (64m2), grubość płyty 16cm i od strony "przyklejenia" był włożony przy płycie i fundamentach styropian 2cm. Prosiłbym o radę czym wypełnić szczelinę dylatacyjną między nowym tarasem a starym domem i za kominem(zdjęcie w załączniku). Gdyż w lipcu mam tynkarzy w garażu i chciałbym wszystko możliwie jak najlepiej pozabezpieczać. Myślałem o jakieś gumie w płynnej gumie by budynki pracowały osobno tylko ta szczelina dylatacyjna jest duża i trochę by tego tam weszło, są jakieś alternatywy? Druga sprawa, jaka wylewka i co na taras? Doł pod tarasem będzie ogrzewany cały Za wszystkie sugestie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 05.05.2019 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Jak chcesz coś takiego zrobić, to ci powiem- szukaj fachowca dużej klasy, bo to trudna konstrukcja budowlana i możesz spodziewać się różnorakich chochlików. Na twoim miejscu szukałbym "Biura Doradztwa Budowlanego" albo innego fizyka budowli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 06.05.2019 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Kolego Twinki, wg mnie nie wygląda to najlepiej. Czy przed wylaniem betonowego daszku garażu (póki co) pomyślałeś o czymś takim jak paroizolacja, termoizalacja a następnie hydroizolacja dachu płaskiego nad pomieszczeniem ogrzewanym ? Jeśli nie, to polecam lekturę na FM bodajże "taras nad garażem". Martwi mnie, że tak mało miejsca zostawiłeś sobie na warstwy poszczególnych izolacji... Pozostaje Ci płyta Pir lub specjalne Żele. Bardzo kosztowny temat, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CANADA WATERPROOF SYSTEM 09.05.2019 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Czy chodzi o hydroizolację tego połaczenia bydynków ? Nas a guma w płynie CWS R , nie wypelni takiej dylatacji , sugerowałbym zapianowanie dylatacji np piana montażową i potem taki element przemalowac guma CWS R zatapiajc pomiedzydwie warstwy geowłkninę . A jeszcze kwestia hydroizolacji tarasu - grunt bitumiczny i na to GUMA z przekładką geowłkniny a poetem moze deski deski tarasowe albo płytki wentylowane ? http://www.cws.expert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expert-Bud A.G. 19.05.2019 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 No to masz problem, nie ma gotowego jednego produktu którym pomalujesz i będzie git. Płyta ma 16 cm a jak wygląda zbrojenie? Jakie ugięcie jest tej płyty?Czy pod stropem są jakieś podciągi usztywniające konstrukcję płyty? Masz na to projekt? 64 m2 to duża powierzchnia i spory ciężar. Dodatkowo faktycznie mało miejsca zostawiłeś sobie na poszczególne warstwy i będzie problem z przemarzaniem stropu i skraplaniem się wilgoci na suficie. Dałeś za mało danych i na podstawie twojego wpisu widać tylko że masz problem a jak wielki do końca nie wiemy.Pozdrawiam, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts