Maluszek 23.11.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 trach - sprint w załatwianiu pozwolenia był iście sprinterski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.11.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Chodziło o Inside'a, którego niedoczytałem bo małymi literami stało. Zaległe żyzcenia dla juniora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 23.11.2004 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Aaa! Dziękuję w imieniu Stasia! To ja niedomyślny jestem, bo nie załapałem, że Ci chodzi nie o zmianę metrażu a o zmianę przelicznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 23.11.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 W jednym miejscu piszesz że wyszło na ogrodzenie 600 kg cementu, a w drugim wymieniasz składniki kosztu ogrodzenia i wspominasz nawet o mapce a o cemencie (i może jakiś piasek by się przydał) nic nie ma. Za darmo to było ;) Jak tak - to poproszę namiary gdzie rozdają Sorry że się czepiam ale w końcu chciałbym ogrodzić więc akurat ten temat mnie intersuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 23.11.2004 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Masz rację, _bogus_, w tym pierwszym punkcie oprócz słupków i siatki jest nie tylko uzgodnienie, ale i cement (dokładnie 575 kg) i piach (przywiozłem 12 ton, ale trudno powiedzieć ile go dokładnie poszło - myślę że tak niecała połowa), i jeszcze trochę robocizny (płaciłem symbolicznie szwagrowi, żeby coś z tego miał, bo jest bezrobotny, biedak) - no i wodę jeszcze musiałem przywozić beczką, bo nie było jeszcze przyłącza. Przekonstruuję trochę (jutro, jeśli mi czas pozwoli) ten wykaz, bo faktycznie jest mało czytelny, sprawdzę czy się gdzieś nie rąbnąłem, a przy okazji przeliczę ile kosztował średnio 1 mb słupka i 1 mb samej siatki. W tej chwili siedzę gdzie indziej i nie mam przy sobie tych notatek. Pozdrawiam- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 24.11.2004 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 No to poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 24.11.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 trach'u - dzięki za poprawki. Ale znowu się przyczepię - coś Ci te uzgodnienia dziwnie drogie wyszły (27 tys zł)? A przy okazji mógłbyś mi napisać na priv'a gdzie takie tanie słupki dostałeś? Oczywiście to już ceny sprzed roku ale zawsze sprawdzić warto ... Prawdę powiedziawszy - jestem pełen podziwu z co najmniej dwu powodów:1) bardzo dokładnie masz to wszystko rozpisane2) tanio ci to wyszło Oczywiście pomaga że z branży i własnymi ręcami - ale to tym większy podziw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 25.11.2004 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Kurtka na wacie! Masz, jak zwykle, rację, _bogus_-iu, jakiś błąd się wkradł do formuły w Excelu, a ja to bezmyślnie przepisałem - wychodzi naprawdę 5 194 zł, zaraz poprawię. A słupki brałem z firmy SOL z Siedlec, która jest niemal moim sąsiadem, ale sprawdziłem wcześniej dużo innych, tak pod kątem ceny jak i jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avocado 25.11.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Nasza rodzinka także się powiększyła na wieść o zamiarze budowania, tyle że my odłożyliśmy budowę na dwa lata do teczki, w sumie szkoda bo juz kolejny przykład widzę jak można połączyć w tym samym czasie obydwa zadania. Ja przepraszam, że lekko nie na temat ale ten opis umiejscowienia działki to jakoś specjalnie pokrętny, nijak tam żaden kupiec ziemski nie trafi i nie wybuduje wspaniałego zakładu produkcyjnego z parkingiem na 200 miejsc, sugeruję więc że należy to czym prędzej skorygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 25.11.2004 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Kupiec ? Z parkingiem ? Ani myślę korygować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 25.11.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Trachu - dramaturgia Twojego dziennika, a więc i budowania jest imponująca. Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.11.2004 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Oddychaj miarowo, póki co styl pikny, a do piachu i tak każdy pójdzie za wyjątkiem tych co na morzu i tych co nie chcąć przyjemności robić robakom krem-robią (robią=ują). PS1. trachu, a jakbyś tak otworzył strzelnicę sportową (długa ta twoja działka). PS2. PS1 to zawiść ludzka w najczystszzej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 26.11.2004 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Dzięki! kroyena - ciepło, ciepło... Sadząc drzewka zostawiłem 30 metrów wolnego między płotem od pola a sosenkami głównie ze względu na możliwość ćwiczenia tam strzelania z kuszy bądź łuku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.11.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Ciekwe tylko do kogo będziesz strzelać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 26.11.2004 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Do znudzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.11.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Na takich włościach raczej o znudzeniu nie ma mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 29.11.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Z kuszy nie strzelałem - ale łuk jest super. Miałem kiedyś okazję popróbować takiego prawdziwego, sportowego - frajda niezła jest. Z tym że naprawdę jest to mordercze narzędzie ... Mogę spokojnie uwierzyć, że po wynalezieniu kuszy twierdzono, że wojna zaniknie, bo jest to zbyt straszna broń by jej używać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 29.11.2004 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Dokładnie tak samo, jeśli pamiętam, uważał Nobel: że jego wynalazek dynamitu zaprowadzi pokój na świecie, bo (cytuję z pamięci) z chwilą gdy dwie armie będą mogły się w ułamku sekundy nawzajem unicestwić, wojna straci wszelki sens. No cóż, widocznie dzisiejsze wojny są coraz bardziej prowadzone z nienawiści a nie w sportowo-rycerskim duchu. Pewnie dlatego mnie ciągnie wstecz, do epoki walki twarzą w twarz, w której można było pogadać z kimś podczas pojedynku, a czasem i przerwać go (a bywało, że się z nim zaprzyjaźnić). Naciskanie guziczków na komputerze w sterowni rakiet balistycznych, tak podobne do gry strategicznej, gdzie i "swój" i "wróg" nie kojarzą się z żywymi ludźmi, a tylko statystycznymi wynikami strat, ma w sobie zdecydowanie coś szatańskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 29.11.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A propo sztańskiego: mój poprzedni post miał nr "666". Ciebie to czeka za 6 postów. Przesądny nie jestem ale czym prędzej wysyłam nastęny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 30.11.2004 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Faktycznie! No to idziemy prawie "łeb w łeb"! Nie, ja też przesądny nie jestem, ale lubię okrągłe liczby i staram się (o ile mam czas) zakończyć każdy dzionek zerem na ostatniej pozycji licznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts