Jagna 03.12.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Rany jak ja lubię Twój dziennik Super się czyta. Nie powinnam tego mówić, ale po cichutku mam nadzieję, że dalsze budowanie również będzie emocjonujące, bo ma to niewątpliwie pozytywny wpływ na styl Twojego dziennika. Ty pewnie o tym nie marzysz i dobrze Cię rozumiem W każdym razie czekamy na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 06.12.2004 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Jagienko, ja po prostu nie mam kiedy pisać. W tej chwili nawet nie przez moją budowę - aktualnie dwaj cieśle-dekarze obijają dach deskami i papą i są już na finiszu bez mojej pomocy, a ja w sobotę zakończyłem z teściem sadzenie brzóz - ale przez problemy przed odbiorem na budowie w mojej firmie. Latam tam jak kot z pęcherzem między projektantami, inwestorem a placem budowy i próbuję łapać naraz wszystkie sroki za ogon. A każda ucieka w swoją stronę. Nie sądzę żebym w tym tygodniu znalazł czas, chociaż mi się już ckni bez Forum. Tymczasem wpadam tu na dziesięć minut dziennie i zaraz pędzę dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 23.02.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Pomniejszyłam wszytkie zdjecia do rozmiaru 400x???/coś tam jak wydzie z proporcji / Łatwiej się je wkleja bo wtedy szybciej się strony otwierają a jakość jest dalej czytelna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.02.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Noooo, nareszcie. Trach żyje. Czekamy, czekamy. A co do albumu w Onecie, to Ci mogę tylko powiedzieć, że ja też już mam tylko trzy procent wolnego... Może zmiana użytkownika coś da? Bo nawet zmniejszanie pojemności zdjęć w ACDSee też na dłuższą metę nie zda egzaminu Pozostaje tylko przenieść album na jakąś inną stronę. Też o tym myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.02.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Trach - przeczytałęm Twój dziennik i mam takie pytanie? Czy po zrobieniu stanu "0" nie brakowało wam (na początku) ław sznurkowych?U mnie wyby użytkowane praktycznie do czasu położenia pierwszej warstwy muru. Jak mówił i kierownik i murarz - z obmiaru ław nie można się nawiązywać (za duże ryzyko błędu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 23.02.2005 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Dzięki za rady, dziewczyny! rafałek: Masz rację. Dlatego na zimę zdjąłem tylko same sznurki. Większość okołkowania pozostało nietkniętego, gwoździki nadal wskazywały co trzeba (trasowałem osie i powierzchnie ścian oraz krawędzie ściany fundamentowej - po pięć gwoździ na każdym końcu każdej ławy). Zniszczeniu uległ narożnik najbliższy na ostatnim zdjęciu, a to za przyczyną wykopów dla założenia wody. Zostały one więc po odkopaniu i zdjęciu folii ze ścian fundamentowych odtworzone i skorygowane(domierzone teodolitem) a zlikwidowane dopiero jak "mury poszły w górę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.02.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 A ja już się zaczynałem zastanawiać jak namierzaliście te ściany Pozdrawiam i czekam na więcej dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.02.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Podoba mi się, podoba... Czekam na więcej A jeśli chodzi o album na Onecie, to mam raczej złe doświadczenia - najpierw kilkukrotnie kasował mi wybiórczo niektóre zdjęcia (miejsca miałem zawsze dość, więc nie było to "zastępowanie" starych zdjęć nowymi), a na koniec powiedział mi, że mojego albumu nie ma No to wrzuciłem zdjęcia na inny serwerek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 24.02.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 trach - fajnie, że znowu piszesz Tylko teraz nie rób już takiej długiej przerwy jak ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.02.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Jak fajnie że wróciłeś tylko pisz pisz nie trzymaj nas tak długo w niepewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 24.02.2005 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Nie chcę obiecywać za dużo, ale AŻ TAKIEJ przerwy raczej już nie będzie Na razie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Nie chcę obiecywać za dużo, ale AŻ TAKIEJ przerwy raczej już nie będzie No i co ??? Obiecanki, cacanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 19.05.2005 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Wpadam na 15 sekund i lecę dalej - Kredyt biorę - już mam umowę i wszystko. 200 kawałków w PKO BP SA, naprawdę dobre warunki i prosta obsługa. Ale załatwienie tego to był kolejny majstersztyk i rzut na taśmę. Później wszystko opisze. Chociaż - dopiero teraz sie zacznie tempo! Ranyjulek! Juz po wpół do ósmej?! Gnam, bo mi dzieciaka ukradną. Nawet do wyrwizęba spóźniłem się dziś 45 minut... Jeszcze raz sorry - nie bójcie się, notuję trochę, nie zapomnę Pa wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Trach gratulki kredyciyku Czekam na relacje w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 05.08.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 trachzastanawiam się nad budową D21 chciałabym bardzo zobaczyć ten domek, może wiesz kto z forumowiczów go buduje na Podkarpaciu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 13.11.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Fajny domeczek. Kiedy cd. nastąpi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 21.12.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Nie chcę obiecywać za dużo, ale AŻ TAKIEJ przerwy raczej już nie będzie Wrrr... Obiecanki cacanki... Przepraszam i tym razem już nic nie obiecuję, tylko lecę dalej... na razie na chorobowe... a potem się zobaczy. No to trach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinn26lx 05.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witaj Andrzej, Mam takie małe pytanko. Zamierzam budować we wsi Chodów (okolica pewnie Ci znana). Zakupiłem działkę rolną, w wypisie napisali: działka oznaczona R i RL dopuszcza się budowę budynków gospodarczych i innych budynków. Napisałeś, że Twoja działka z pozwoleniem na zabudowę siedliskową - gdzie to sprawdzić? Czy to jest ten właśnie wpis w wypisie z plany? Daj Znać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 14.09.2006 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Tak, informację podstawową zawiera mPZP (miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego), do wglądu w siedzibie gminy (o ile jest taki plan zatwierdzony - nie wszystkie gminy go mają). Skoro wypis z tego planu zawiera informację o dopuszczalnej zabudowie gospodarczej i innej, to już połowa sukcesu, ale nie widzę tam sformułowania o dopuszczeniu zabudowy zagrodowej lub siedliskowej czyli mieszkaniowej. Na razie więc nie jest to cały sukces. Ostateczną decyzję podejmuje Starostwo Powiatowe, do którego powinieneś złożyć wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy z zaznaczeniem że planujesz zabudowę mieszkaniową lub siedliskową na tej działce. Nie musisz jej naprawdę dokładnie i już teraz planować, chodzi tylko o to aby sprawdzić czy takiego typu obiekt na tej nieruchomości wolno postawić. Jak dostaniesz decyzję, znajdziesz tam narzuconą dopuszczalną wysokość, linię zabudowy, itp. szczegóły. Dopiero wtedy możesz mieć 100% pewności że jak się w tych wymaganiach podczas robienia projektu zmieścisz, to na pewno dostaniesz pozwolenie na budowę. No, chyba że decyzja będzie negatywna, czego Ci nie życzę. Jeśli zabudowa będzie zagrodowa / siedliskowa, a na to się zanosi, to najprawdopodobniej projekt będzie musiał zawierać na planie zagospodarowania działki przynajmniej 2 obiekty - oprócz domu budynek gospodarczy lub inwentarski (garaż wolnostojący chyba nie wystarczy). Z tym że nie mam 100% pewności, czy musisz składając później wniosek o wydanie decyzji o pozwoleniu na budowę zgłosić od razu projekty obu budynków, czy też pozwolą Ci zbudować na razie sam dom, a drugi budynek pozostawić na bliżej nieokreśloną przyszłość - tego najlepiej dowiedz się u źródła, w Starostwie. Ja budowałem oba naraz. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.12.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts