Robaczywy 30.04.2019 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Mam pytanie do osób, które zgłębiły temat funkcjonalności poszczególnych rekuperatorów. Czytam instrukcje i dalej nie wiem czy są modele mierzące i pokazujące aktualny przepływ na nawiewie i wywiewie? Nie chodzi mi tu o teoretyczne wartości podawane na podstaiwe biegu wentylatora, tylko aktualne, realne wartości. Chciałbym na tej podstawie móc sterować niezaleznie wentylatorem nawiewu i wywiewu, aby wentylację zrównoważyć. Airpack ma moduł CF i robi wszystko sam, ale może jest jakaś (tańsza) alternatywa? Bo jednorazowe ustawienie przez montażystów, ani latanie z miernikiem co jakiś czas mnie nie satysfakcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 30.04.2019 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 aeris next mam przepływy rzeczywiste oraz opcje równoważenia w zakresie -15%-+15% sterowanie comfocontrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 01.05.2019 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Dzięki, ale to niestety opcja droższa. Przypuszczam, że tańsze modele poprostu nie mają takich bajerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts