a-kra 22.10.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Planowałem wylewki tak : chudziak izolbet K, na to papa łączona lepikiem izolbet A itd... niestety wczoraj przeczytałem ze ten izolbet nadaje sie tylko do użytku zewnetrzego. i ze ten lepik moze niszczyc stryropian (chociaz bedzie oczywiscie miedzy nimi folia). wiec juz nie wiem co robic, bo niesety juz to kupilem. czy oddawac i wymieniać na cos innego? czy dysperbit jest lepszy? i jaki inny lepik na zimno moze byc stosowany wewnątrz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrus 23.10.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 izolbetu A nie stosowałbym tam gdzie ma byc styropian, i faktycznie nie nadaje sie do wnętrz. Nawet jezeli bedzie go odgraniczac folia. Jest to masa asfaltowo-żywiczna i bedzie w..przac styropian. Idealnym rozwiązaniem są wszelkiego rodzaju dyspersje wodne jak dysperbit, czy gumoasfalt, emulsja anionowa... Jak kupiłeś izolbet A i nie masz gdzie go wykorzystac, spróbuj wymienic w hurtownii na dysperbit. Nie powinni robic problemów- idzie zima i hurtownie chetnie pozbywają sie dysperbitu (nie moze stac na mrozie, w przeciwienstwiie do Izolbetu A). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
passenger 24.10.2004 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Planowałem wylewki tak : chudziak izolbet K, na to papa łączona lepikiem izolbet A itd... niestety wczoraj przeczytałem ze ten izolbet nadaje sie tylko do użytku zewnetrzego. i ze ten lepik moze niszczyc stryropian (chociaz bedzie oczywiscie miedzy nimi folia). wiec juz nie wiem co robic, bo niesety juz to kupilem. czy oddawac i wymieniać na cos innego? czy dysperbit jest lepszy? i jaki inny lepik na zimno moze byc stosowany wewnątrz??? np. ten abizol http://www.inco-veritas.com.pl/wyroby_budowlane/produkty/inco-bit/abizol_ps.html moim zdaniem dysperbit to cienki produkt kupowany masowo bo szybkoschnacy i tani - ale przejdz sie po budowach i zobacz, jak zachowuje sie np. na ilolacji fundamentow po sezonie (tam, gdzie jeszcze nie polozono klinkieru itp.) , albo na tarasach niewykonczonych - odpada, luszczy sie i kruszy styropian: abizolem mam zaizolowane fundamenty - i sam mialem powazne obawy co do wplywu na styropian - ale styropian + siatka i klej do siatki, a na to abizol to doskonaly izolator i nic zlego sie nie dzieje pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konzad 25.10.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Wydaje mi sie ze jak dysperbit posłuży do przyklejenia papy to nie powinniśmy sie przejmować jego trwałością (łuszczeniem itp) tak jak to opisał passenger bo przecież nie będzie on narazony na bezpośredni kontakt z atmosferą (będzie przykryty papą) - a przynajmniej jest pewność ze nie uszkodzi styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrus 29.10.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 dysperbit dysperbitowi nie równy - są różni producenci roztworu zwanego potocznie "dysperbitem", niektórzy żeby zejść z ceną odchudzają produkt i faktycznie mogą sie dziać cuda (jak przy każdym materiale...), natomiast co dysperbitów z f-m Izolbet, Izohan, Icopal - niczego bym się nie obawiał. No, może tego że mi na dworze zamarzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts