krisr77 02.05.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Witam Wymyśliłem sobie nowy temat - podwieszany sufit polka (jednopoziomowa) z listwa led nad kuchnia (wstępny projekt w załączniku) Rozkminiam temat juz od jakiegoś czasu większość mam juz rozplanowane ale pare rzeczy nie dają mi spokoju Ps mały opis rysunku - czarna gruba krecha to profile cd 60, wąska to oczywiście ud30, czerwona kreska to łączenia płyt (niefabryczne), na żółto łączniki poprzeczne jednostronne 1. czy można płytę dawać równolegle to profili nośnych (inne ułożenie profili nośnych mi nie pasuje bo na tych dalszych od ściany będą profile led na długości (dodatkowo tam będzie cięta płyta zeby łączyły sie krawędziami fabrycznymi tam gdzie będzie wycięcie na profil led) 2. czy można skręcać do profili ud przy jednopoziomowym ruszcie (czytałem ze do tych udeków równoległych do nośnych cd można kręcić a ułatwiło by mi to zadanie) 3. co ile dac profile nośne w taki przypadku (najlepiej wypadło by dać co 40cm ale w przypadku płyt 1 i 3 na dole będzie ciężko bo profil będzie za daleko od ściany i wtedy musiałbym juz na pewno kręcić do ud 30) 4. co ile dac wieszaki na tych nośnych i mniej więcej w których newralgicznych miejscach oprócz oczywiście po długości? 5. jakie dac wieszaki (wysokość zabudowy to około 15 cm juz z płyta) - sa niby es 175 ale nie wiem czy takie będą dobre i odpowiednie a poza tym dobrze by bylo je kołkować na 2 kolki a to juz od groma wiercenia w suficie, jak nie esy to obrotowe na drucie ? 6. do wieszaków chce dac dyble stalowe ale do profili ud na suficie to juz chyba można normalne kołki wbijane (sa sporo tańsze) 7. czy warto dawać jeszcze poprzeczne wzmocnienie miedzy profilami cd (zeby do nich dodatkowo dokręcać płytę) ale juz bez wieszaków ? Tak jak to zamierzam robić tam gdzie sie łączą płyty niefabrycznym kantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts