Balkon1 03.05.2019 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Witam serdecznie, Chciałem bardzo prosić o poradę. W związku z wykonaniem nowej wylewki na balkonie zabudowanym (saiding + przesuwane okna, stare kafle skute i w ramach naprawy balkonu kompletnie nowa wylewka) postanowiłem po około pół roku pomalować posadzkę farbą: FARBA AKSILBET DO BETONU POSADZEK OGRODZEŃ. Położyłem dwie warstwy uprzednio zmywając całość wodą z szarym mydłem. Po kilku miesiącach na posadzce pojawiły się białe zacieki, plamy. Moje pytanie to co zrobiłem niewłaściwie? Czy źle dobrałem farbę? Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-mir 05.06.2019 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Witam, bardzo możliwe, że to wina farby. Ok rok temu również malowałam posadzkę na balkonie betonowym. W hurtowni polecono mi typowo przemysłową farbę Telkyd F 200 jakiejś czeskiej firmy. Samo nanoszenie nie sprawiało problemów i wymieszali mi ją w wybranym kolorze według wzornika. Ogólnie nic się nie dzieje i nawierzchnia zachowuje ciągle swoje właściwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts