kurtz 05.05.2019 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Czy zawsze można wymienić fugi cementowe na epoksydowe? na Ścianach i podłogach mam płytki 20x60cm i nasłuchałem sie, że na podłodze przy podłogówce może być problem z rozszerzalnością płytek przy epoksydzie?Lepiej zostawić cementowe? Wymienialiście kiedyś fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.05.2019 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Dlaczego chcesz wymieniać ? Stare są brudne lub wykruszają się?Jaką masz szerokość tych fug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.05.2019 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 (edytowane) epoksyd im cieplejszy tym bardziej elastyczny, np. aby usunąć fugę epoksydową, należy dość mocno rozgrzać(np. opalarką), wtedy staje się plastyczna. nasłuchałem sie, że na podłodze przy podłogówce może być problem z rozszerzalnością płytek przy epoksydzie?raczej od tych co nie maja pojęcia o tych fugach. A co do wymiany, to musisz bardzo dokładnie oczyscic płytki z tej fugi cementowej przed połozeniem fugi epoksydowej. Szczytem ideału byłaby fabryczna krawędź/bok płytki nie uświniona niczym. Edytowane 5 Maja 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 05.05.2019 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 stare się wykruszają, fuga ma 2mmczym to czyścić? widziałem na yt takie oscylacyjne szlifierki, a na jaką głębokość trzeba czyścic przy epoksydzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.05.2019 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 (edytowane) na głębokość 3-4mm a nawet 5. Im więcej tym lepiej. a czym czyścić, albo nożykiem, albo czymś takim albo czyms elektrycznym ale to drogie jak diabli. poczekaj, może glazurnicy sie odezwą. ja jeszcze nie usuwałem fug, także nie mam doświadczenia w tym temacie Edytowane 5 Maja 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts