Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy! Moja skrzynka na działce sąsiada

Ricardo78

Recommended Posts

Dzień dobry!

Potrzebuję porady, sytuacja jest taka, działka moja i sasiada umiejsciowikna jest frontem do drogi gminnej, ale jakieś 5 metrów od granicy działki biegnie projektowana linia rozgraniczająca pod przyszłą drogę, o ile ja kupiłem dom ze skrajnie ogrodzoną działką bo na to zgodd wydska gmina, tak sasiad sie odsunal 10 lat wcześniej i zrobil plot a przy nim elektrownia zrobila skrzynkę zbiorczą w rogu do ktorej pozniej podłączono mój dom i teraz tak...sasiad chce przestawic ogrodzenie na skrajne aby bylo na rowni z moim a nie cofniete na linie projektowana na poszerzenie i pytanie co z moją skrzynką ? Czy ja będę musial placic za przesuwanie jej i znowu za jakis projekt wewnetrzny, czy to nie mój problem, nie za bardzo jestem zainteresowany rozkopywaniem bo działkę mam juz zrobioną.

• 2 weeks później...
Bełkot - napisz w j. polskim i załącz plan działek to otrzymasz poradę.

Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to albo pytaj albo nie zabieraj głosu. Plan jest tutaj zbędny, jak sie nie zna na rzeczy... ustaliłem na telefon w elektrowni, że sąsiad musiał zgodzić się na służebność elektrowni bo inaczej nie mialby pradu( wzgledy ekonomiczne) cchcąc przesunac skrzynki musi uzyskac rowniez moja zgodę ponadto, koszt po jego stronie, finalnie elektrownia też sie nie zgodziła. pozdrawiam

Edytowane przez Ricardo78
blad