Krezmac 05.05.2019 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie wyrównani podłogi na gruncie. Największa różnica wysokości wynosi Ok 5 cm. Przy zastosowaniu ogrzewania podłogowego będzie to za dużo (w jednym miejscu będzie ciepło w drugim zimno). Pan od wylewek zaproponował podrównanie styrobetonem. 1. Czy macie inne propozycje niż styrobeton (podsypanie piskiem jakoś mnie nie przekonuje)?2. Kiedy to podrównać przed położeniem papy i foli czy dopiero po zrobieniu elektryki i hydrauliki (a w zasadzie tuż przed kładzeniem styropianu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 05.05.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie wyrównani podłogi na gruncie. Największa różnica wysokości wynosi Ok 5 cm. Przy zastosowaniu ogrzewania podłogowego będzie to za dużo (w jednym miejscu będzie ciepło w drugim zimno). Pan od wylewek zaproponował podrównanie styrobetonem. 1. Czy macie inne propozycje niż styrobeton (podsypanie piskiem jakoś mnie nie przekonuje)? 2. Kiedy to podrównać przed położeniem papy i foli czy dopiero po zrobieniu elektryki i hydrauliki (a w zasadzie tuż przed kładzeniem styropianu)? Styrobeton lub perlitobeton. Albo zasypanie perlitem luzem zamiast piasku. W tym wątku na ostatniej stronie jest parę wpisów z linkami do youtuba, gdzie pokazane są takie zabawy perlitem jak to może wyglądać: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?182626-Najlepsze-ocieplenie-pod%C5%82ogi-na-gruncie/page104 Można to dowolnie wypoziomować. Takie rozwiązania stosuje się pod suchy jastrych na poddaszach, jak zauważyłem głównie w Niemczech i Czechach. Bardzo mało jest przykładów użycia pod tradycyjne wylewki. Papa/folia oczywiście musi być na stałym podłożu. Także zależy jaką technoliogię wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 06.05.2019 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie wyrównani podłogi na gruncie. Największa różnica wysokości wynosi Ok 5 cm. Przy zastosowaniu ogrzewania podłogowego będzie to za dużo (w jednym miejscu będzie ciepło w drugim zimno). Pan od wylewek zaproponował podrównanie styrobetonem. 1. Czy macie inne propozycje niż styrobeton (podsypanie piskiem jakoś mnie nie przekonuje)? 2. Kiedy to podrównać przed położeniem papy i foli czy dopiero po zrobieniu elektryki i hydrauliki (a w zasadzie tuż przed kładzeniem styropianu)? tez miałem ten problem, dałem pod spód pape a na papę keramzyt pozniej styropian itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts