Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dobry kocioł gazowy

creative_21

Recommended Posts

Podobny dom i podobny dylemat. Gdybym nie patrzył na cenę to bym wziął Viessmanna 200-W 19kW + zasobnik, za którego trzeba zapłacić min. 12k. Pytanie czy jest sens tyle płacić, bo Termet Gold 20kW z zasobnikiem kosztuje połowę tego co Viessmann. Viessmann moduluje od 1,9 kW a Termet od 2,5 kW. A może coś pośredniego jesli chodzi o cenę? Mam na myśli Junkers ZSB 24-5C lub Buderus GB072 lub Beretta Exclusive Green 25 RSI. Również zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze.

ale jak dodasz koszty gazu ,komina kotła z montażem to już blisko do PC . Gaz nie jest złym pomysłem. Jesli jest kasa to Vitodens 200

Jeszcze raz przeczytaj. To koszt całkowity koszt -projekt, kominiarz, przyłącze wewnętrzne i zewnętrzne, kocioł i wszystkie elementy do jego montażu wraz z kominem, zbiornik 120 l, kierownik budowy, znowu kominiarz. Czyli wszystko od początku do odpalenia gazu

A czytałeś co ja napisałem ? Ja to porównywałem do vitodensa 200 .

Widziałem tu na forum oferte na PC PW PAnas 17800 zł.Oczywiście gaz da się zrobić jeszcze taniej .Ale bywa też tak jak u mojego kolegi , że czeka już dwa lata na założenie licznika , a grzeje pompą " basenową"

Jak masz gaz to płacisz opłatę stała . Jak masz PC to możesz się bawić z PV.

Jest tak wiele kryteriów . A najciekawsze ,że one wszystkie są dobre .

Jak z samochodem .Każdym dojedziesz i to nawet za tą samą cenę paliwa .

• 5 weeks później...

Witam,

Zachęcam Pana do rozważenia wyboru jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD.

Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. W doborze kotła kondensacyjnego o odpowiedniej mocy pomoże Panu jeden z naszych Autoryzowanych Instalatorów. Wyszukiwarkę instalatorów w zależności od ich lokalizacji można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta (BOK) tel. 801 777 801 lub też formularz kontaktowy: http://www.buderus.pl/kontakty/formularz-kontaktowy.html

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/

Pozdrawiam,

Konsultant Buderus