creative_21 05.05.2019 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Witam jaki dobry kocioł gazowy pod ogrzewanie podłogowe nie koniecznie tani? dom 170m2 4 osoby także jakiś zbiornik z niską modulacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michup 06.05.2019 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Podobny dom i podobny dylemat. Gdybym nie patrzył na cenę to bym wziął Viessmanna 200-W 19kW + zasobnik, za którego trzeba zapłacić min. 12k. Pytanie czy jest sens tyle płacić, bo Termet Gold 20kW z zasobnikiem kosztuje połowę tego co Viessmann. Viessmann moduluje od 1,9 kW a Termet od 2,5 kW. A może coś pośredniego jesli chodzi o cenę? Mam na myśli Junkers ZSB 24-5C lub Buderus GB072 lub Beretta Exclusive Green 25 RSI. Również zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 06.05.2019 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Viessman odpada jak ma zapłącić15 tys za kocioł plus przyłacze projekt itp to już wolę pompę ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 06.05.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 ja wezmę termeta, Junkersy to były samoloty bombardujące Warszawę...jak można mieć urządzenie o tej nazwie w domu ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 08.05.2019 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 dokładnie zanim zdecydujesz się na kocioł gazowy to zobacz czy nie lepiej pójść w pompę ciepła. Porównaj koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 08.05.2019 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 12 tys to my nawet nie zapłaciliśmy za cały "gaz" od projektu po odbiór wg mnie bez sensu. Kocioł za 3-5 tys w zupełności sprosta i będzie oszczędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 09.05.2019 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 12 tys to my nawet nie zapłaciliśmy za cały "gaz" od projektu po odbiór wg mnie bez sensu. Kocioł za 3-5 tys w zupełności sprosta i będzie oszczędny ale jak dodasz koszty gazu ,komina kotła z montażem to już blisko do PC . Gaz nie jest złym pomysłem. Jesli jest kasa to Vitodens 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 11.05.2019 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 gaz na gotowo - 18 tys PC PW - 30 tys gruntowa - 45 tys tak mi wychodzi z wycen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 12.05.2019 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 ale jak dodasz koszty gazu ,komina kotła z montażem to już blisko do PC . Gaz nie jest złym pomysłem. Jesli jest kasa to Vitodens 200 Jeszcze raz przeczytaj. To koszt całkowity koszt -projekt, kominiarz, przyłącze wewnętrzne i zewnętrzne, kocioł i wszystkie elementy do jego montażu wraz z kominem, zbiornik 120 l, kierownik budowy, znowu kominiarz. Czyli wszystko od początku do odpalenia gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 12.05.2019 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 A czytałeś co ja napisałem ? Ja to porównywałem do vitodensa 200 .Widziałem tu na forum oferte na PC PW PAnas 17800 zł.Oczywiście gaz da się zrobić jeszcze taniej .Ale bywa też tak jak u mojego kolegi , że czeka już dwa lata na założenie licznika , a grzeje pompą " basenową"Jak masz gaz to płacisz opłatę stała . Jak masz PC to możesz się bawić z PV. Jest tak wiele kryteriów . A najciekawsze ,że one wszystkie są dobre .Jak z samochodem .Każdym dojedziesz i to nawet za tą samą cenę paliwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 12.05.2019 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 A jak w eksploatacji to wychodzi? gaz 500zł rocznie drożej od PC PW, a PC PW 500zł drożęj od gruntowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nolo 13.05.2019 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym kotłem?Lub jaki inny polecacie-dzięiDom o powierzni ok 140m2https://allegro.pl/oferta/kociol-gazowy-integra-ii-plus-25-termet-wkd4791-8054502719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 12.06.2019 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Witam, Zachęcam Pana do rozważenia wyboru jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. W doborze kotła kondensacyjnego o odpowiedniej mocy pomoże Panu jeden z naszych Autoryzowanych Instalatorów. Wyszukiwarkę instalatorów w zależności od ich lokalizacji można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta (BOK) tel. 801 777 801 lub też formularz kontaktowy: http://www.buderus.pl/kontakty/formularz-kontaktowy.html W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts