IH 22.10.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Proszę o radę albo wsparcie duchowe!!! Chciałam własnoręcznie uporządkować teren wokół domu (firma zażądałą za to ponad 2 tys. zł). Wyrwałam chwasty i umówiłam człowieka (z koniem) do zaorania terenu. Przywiozłam ziemię do rozsypania. I dzisiaj okazało się, że pod wierzchnią warstwą ziemi mam na prawie połowie działki gruz. Nie wiem czy da się to zaorać (niektóre kawały betonu są naprawdę duże). A nawet jeśli to wybieranie tego zajmie mi chyba kilka miesięcy. Muślałam o tym, żeby to zebrać jakąś koparką i wywieźć ale mam już położony bruk przed domem z kilkoma miejscami na trawniczek i boję się, że jak kopara mi tam wjedzie to wszystkie kostki i krawężniki mi się rozjadą. No i co ja mam właściwie zrobić? (A chciałam zdążyć przed świętami). Chyba zostaje mi jednak wrócić do wspomnianej Firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 22.10.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Ja dałbym zarobić bezrobotnym.Pozbieraj najpierw to co widać podważając jakimś łomem itp.Potem wez tego chłopa z koniem i niech próbuje i kogoś kto będzie wyciągał to co sie trafi pod pługiem.Potem dopiero rozsyp ziemie.A jak dużą masz tą działke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IH 25.10.2004 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Odpowiadam z opóźnieniem ale czasem wystarczy się wyżalić, żeby znaleźć jakieś rozwiązanie. Działka nie jest duża - jakieś 400 m.kw. Tyle, że nie jestem w stanie wykonać ani nadzorować prac osobiście. I dlatego wzięłam i firmę i chłopa z koniem. Za pół ceny firma zrobi najgorszą część roboty (ufam, że solidnie i sprawnie), a chłop zaorze. Wszyscy coś zarobią, ja nie stracę za dużo i odzyskam zdrowie psychiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts