kris2682 05.05.2019 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 WitamMam taki dylemat : budujemy z żoną mała stajnie na cztery konie (murator s02) . Żona zażyczyla sobie w projekcie coś żeby doświetlić korytarz. Projektantka adaptujaca wklepala w dach zwykle okna połaciowe facro. Ja mam wątpliwości. Napisałem do facro czy np. okno łazienkowe z PCV wytrzyma takie warunki i czy potem jak się coś będzie działo to czy nie powiedzą że gwarancji brak bo w stajni zamontowane. Niestety otrzymałem wymijajacą odpowiedź. Więc proszę Was o radę.Dach dwuspadowy, blachodachowka, 20stopni, na dobrą sprawę mogą być nie otwierane bo będą zamontowane na wysokości 6 v no chyba że elektryka jakąś. Myślałem o świetlikach ale znalazłem tylko do dachów płaskich, a może zwykle wylazy dachowe do pomieszczen nie ogrzewanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 05.05.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 (edytowane) Skoro masz obawy co do 'wytrzymałości' lazienkowych okien , dlaczego nie boisz się montażu nieotwieranego czy elektrycznego ? jakos do 2015 fakro robiło świetliki tego typu https://www.ceneo.pl/2354003były trzy rozmiary , ja zdobyłem najmniejsze https://www.archispace.pl/node/44257_Fakro_Sp_z_o_o_SFXkupiłem ostatnie wystawowe z firmy z Gdańska nad schody na poddasze . A inne marki okien dachowych ? Edytowane 5 Maja 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 06.05.2019 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Napisalem o nie otwieranych lub elektrycznych jako alternatywa ale tak samo się o nie boję jak o otwierane łazienkowe. Otwierane jak się wypaczy to już nie zamknie. Nie no szukam czegoś i liczę na podpowiedzi. Facro bo do domu będę zamawiał od nich. Im więcej tym taniej? Napisze może jeszcze do veluxa i innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 06.05.2019 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Jeśli położyłbyś blachę trapezową to są gotowe rozwiązania ...https://www.google.pl/search?q=%C5%9Bwietlik%20do%20blachodachowki&tbm=isch&tbs=rimg%3ACbiANJazlCuDIkDPMltpDXxvsc4nTbcD0X-KBY32jiN_1kMvKB8nlcG1gsPXp_1e3k7zeBK694xwStoVloPxrG2Q1h9iIjEGcBYwzOKhIJzzJbaQ18b7ERT6CjW2mKUBAqEgnOJ023A9F_1ihF-t-m0ztvrPCoSCQWN9o4jf5DLEchCgq68M3TlKhIJygfJ5XBtYLARL_17rIRqwSnwqEgn16f3t5O83gRHP2ZDZ5rDDECoSCSuveMcEraFZEWNnsb_1-nwacKhIJaD8axtkNYfYRLEu8JS2qlGEqEgkiIxBnAWMMzhF0wYB9Psr2Ng&client=ms-opera-mobile&prmd=ivsn&hl=en&ved=0CBYQuIIBahcKEwiwjP3H5IbiAhUAAAAAHQAAAAAQBw&biw=360&bih=476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 08.05.2019 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Nie pasuje mi wygląd blachy trapezowej. velux od razu bez głębszego zastanowienia, bez oglądania projektu napisał ze okna łazienkowe się nadają do tego typu budynku. Ciekawe czy na piśmie to dostanę. Natomiast napisałem do producentów świetlików dachowych to odpisał mi jeden. Mimo że wysłałem skan projektu zaproponował mi świetlik na moje oko do dachów płaskich. Łączna cena bez montażu prawie 6 tyś. no super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts