Gość 09.08.2002 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Wg. projektu belki drewniane na których opiera się dach znajdują się w sciankach działowych i z dwóch stron zostaną otynkowane (cem-wap)razem ze ścianami. Czy aby w tych miejscach tynk nie będzię pękał i jak temu zapobiec?Dziękuję z góry za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.08.2002 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2002 Sadzę, że nie ma sposobu na uchronienie się przed pęknięciami. Drewno pracuje inaczej niż ściana konstrukcyjna. Wzmocnienie siatkami prawdopodobnie nic nie da - będzie to tylko kwestia czasu.Moim zdaniem trzeba się z tym pogodzić lub zamaskować styki belki z tynkiem listą np. drobnym ćwierćwałkiem.Jestem w tej sprawie "tak madry" bo rozmawiałem o tym z 3 firmami tynkarskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2002 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2002 a moim skromnym zdaniem, jesli nie jest za pozno proponuje zamiast tynku na sciany dzialowe po prostu plyty kartonowo-gipsowe. Tylko to jest w stanie uchronic sciany przed peknieciami. Sam mam kilka filarow drewnianych w scinach dzialowych podtrzymujacych dach i to byl min. powod dla ktorego zdecydowalem sie na plyty k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts