masiarek80 06.05.2019 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 (edytowane) Witam, Mam pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi. Czy kable z elektryką jak i z innymi instalacjami SAT - Internet, układać na chudziaku i na to folia, i dalej styropian, oraz wylewki czy położyć najpierw folie a na niej kable. Co wtedy z wilgocią ? Czy kable obowiązkowo w peszlach/korytach ?, jeżeli tynki były by po wylewkach. Pozdrawiam Edytowane 6 Maja 2019 przez masiarek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 06.05.2019 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam, Mam pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi. Czy kable z elektryką jak i z innymi instalacjami SAT - Internet, układać na chudziaku i na to folia, i dalej styropian, oraz wylewki czy położyć najpierw folie a na niej kable. Co wtedy z wilgocią ? Czy kable obowiązkowo w peszlach/korytach ?, jeżeli tynki były by po wylewkach. Pozdrawiam Izolacja przeciwwilgociowa (folia/papa) od razu na chudziak, na to cała reszta. Inaczej się nie da zapewnić ciągłości izolacji. A nie myślałeś, żeby rodzielić instalacje na kable zasilające (gniazdka, światło) po ścianach a kable sygnałowe (sat, internet, alarm) po chudziaku? Dobrze jest zachować separację, a że obecnie jest tyle instalacji do prowadzenia, że robiąc tylko na chudziaku albo tylko na ścianach zaczyna być ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts