wstr 06.05.2019 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam,mam pytanie dotyczące rozbudowy instalacji gazowej. Konkretnie - rozbudowaliśmy dom w bok, budowa nie została jeszcze zakończona. W projekcie nie zostały zawarte instalacje, więc musimy ubiegać się o odrębne pozwolenie na dociągnięcie gazu z skrzynki na domu do nowej części. Jak to wygląda formalnie? Podejrzewam, że do gazu będzie odrębny dziennik budowy? Czy wtedy w dzienniku z rozbudowanej części też muszę zamieszczać informacje i dokumenty dotyczące instalacji gazowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 06.05.2019 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Każda zmiana przebiegu, rozbudowy instalacji gazowej wymaga projektu i pozwolenia na budowę. Projekt, dodatkowy dziennik budowy, kierownik budowy z uprawnieniami gazowymi, zgłoszenie do nadzoru rozpoczęcie robót i ... do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 07.05.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Kierownik budowy z uprawnieniami gazowymi? Dziennik? Rok temu robiłem przeróbkę instalacji gazowej, projekt zleciłem i wziąłem hydraulika z uprawnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 07.05.2019 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Zawiadomiłeś starostwo o zmianach w trybie pozwolenia lub zgłoszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 08.05.2019 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Zawiadomiłeś starostwo o zmianach w trybie pozwolenia lub zgłoszenia? Zgłoszenie chyba było z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wstr 10.05.2019 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Zgłoszenie chyba było z tego co pamiętam. Jeśli mogę zapytac - na czym polegała ta przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts