rafal162 08.05.2019 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Witam. Chciałbym zasięgnąć dorady co do wyceny takiej o to roboty. Wykonanie ogrodzenia w dość trudnym terenie górki itp jest to ok 150 m do zrobienia: wywiercenie dziur usadzenie zabetonowanie słupków, deski miedzy słupkami maja być betonowane to też szalunek zbrojenie oraz wylanie tych desek i plus naciągniecie siatki. Ile wołać za taka robotę myślę o stawce za mb, sama robocizna bez materiałów. myślę o granicach 30-50zł mb co myślicie?? Jest jeszcze druga robota odnowienie domku drewnianego, wyczyszczenie i pomalowanie orientuje sie ktoś jaką stawkę powiedzieć za wykonanie takiej roboty ? Pozdrawiam PS: Mam również do poprawy sporo murków ogrodzeniowych które porasta mech i kruszy się beton... część muszę zalać od nowa ale część chciałbym uratować. Pytanie czym najlepiej zarobić drobne ubytki w takich murkach i jakich środków użyć do ich wzmocnienia ? Chętnie też bym przyją doradę odnośnie renowacji domku z drewna ( Modrzew) Jakie najlepsze środki do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 08.05.2019 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Witam. Chciałbym zasięgnąć dorady co do wyceny takiej o to roboty. Wykonanie ogrodzenia w dość trudnym terenie górki itp jest to ok 150 m do zrobienia: wywiercenie dziur usadzenie zabetonowanie słupków, deski miedzy słupkami maja być betonowane to też szalunek zbrojenie oraz wylanie tych desek i plus naciągniecie siatki. Ile wołać za taka robotę myślę o stawce za mb, sama robocizna bez materiałów. myślę o granicach 30-50zł mb co myślicie?? Jest jeszcze druga robota odnowienie domku drewnianego, wyczyszczenie i pomalowanie orientuje sie ktoś jaką stawkę powiedzieć za wykonanie takiej roboty ? Pozdrawiam PS: Mam również do poprawy sporo murków ogrodzeniowych które porasta mech i kruszy się beton... część muszę zalać od nowa ale część chciałbym uratować. Pytanie czym najlepiej zarobić drobne ubytki w takich murkach i jakich środków użyć do ich wzmocnienia ? Chętnie też bym przyją doradę odnośnie renowacji domku z drewna ( Modrzew) Jakie najlepsze środki do malowania masz naymsli zrobienie szalunku od słupka do słupka i zalanie betonem? beton gotow czy z gruchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal162 09.05.2019 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Chodzi o te deski miedzy słupkami i one nie będą z gotowych elementów tylko betonowane a beton będę sam robił w betoniarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 10.05.2019 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Chodzi o te deski miedzy słupkami i one nie będą z gotowych elementów tylko betonowane a beton będę sam robił w betoniarce to nie chcesz wcale dużo, bo troche trzeba się narobić. Jak dla mnie cena ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts