loku78 09.05.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Jak w tytule, czy posiadacie i używacie, jak ze sprężarkami, jak wg. znawców stosunek jakości do ceny? Jakoś wszyscy instalatorzy ostatnio proponują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loku78 09.05.2019 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Po to poruszam temat żeby dobrze wybrać. A odpowiedzi w takim stylu są poniżej pasa, po co w ogóle się odzywasz...Zadnej merytoryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 09.05.2019 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Jak w tytule, czy posiadacie i używacie, jak ze sprężarkami, jak wg. znawców stosunek jakości do ceny? Jakoś wszyscy instalatorzy ostatnio proponują... Mi tam jakoś kilka firm proponowano ale viesmanna nikt ani razu. Chcesz powiedzieć że instalatorzy pomp wiedzą że chcesz pompę i dzwonią do Ciebie z propozycjami i każdy proponuje Viesmana? Chyba samemu się dzwoni do firm jak dzwonisz tylko do viesmana to nie dziwne że Ci wszyscy to samo proponują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loku78 10.05.2019 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Dzwonię do okolicznych firm po wyceny bo w najbliższym czasie muszę się zdecydować, mówię ogólnie o pompie gruntowej i każdy wyskakuje mi z Viessmanem. Tu na forum Viessman jest konkretnie zjechany ale to głównie w powietrznych pompach. Pytam o świeże opinie odnośnie gruntówek, nie upieram się przy jednej marce, chcę wybrać dobrą pompę za rozsądne pieniądze. Zastanawia mnie skąd takie parcie w firmach instalacyjnych na wieśka, czy firma daje im ekstra warunki handlowe? Niestety nie mam żadnego znajomego wśród instalatorów także nie do końca polegam na ich zdaniu, nie chcę zostać "ożeniony" z byle jaką pompą, to wydatek spory i na długie lata. Generalnie po lekturze wyciągnąłem wnioski, że czołówka to Panasonic, Daikin, Mitsubishi, LG i Samsung (kolejność przypadkowa) ale mało opinii o gruntówkach a mam dofinansowanie także chcę je w pełni wykorzystać na gruntówkę, która jest droższa ale powinna mi się później odwdzięczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 10.05.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Pytam o świeże opinie odnośnie gruntówek, nie upieram się przy jednej marce, chcę wybrać dobrą pompę za rozsądne pieniądze. Nibe, Ecopower, A-pic, Vaillant, HCT ProLine Ecopol, Ekontech, IVT, Alpha Innotec, Stiebel Eltron, itd itd Kolejność przypadkowa. Czytaj Waszmość forum, to kopalnia wiedzy. Albo płać i płacz. Nie ma innej rady. Podpowiem tylko jedno. Pompa ciepła (jako urządzenie) to jeden z kilku elementów wydajnego funkcjonowania systemu ogrzewania i przygotowywania ciepłej wody. I to wcale nie najważniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 10.05.2019 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Zastanawia mnie skąd takie parcie w firmach instalacyjnych na wieśka, czy firma daje im ekstra warunki handlowe? Upewnij się,że chcą ci zaoferować pompę a nie kociol gazowy. Ogólnie jestem zdziwiony tym, że Viessmann dazy do sprzedaży tego produktu. Może wywalili tych, co od razu pytają o gaz na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 10.05.2019 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Gruntowka odwdzięczy się Tobie tym, że wydasz mniej na ogrzewanie o ok. 200zl rocznie. Stąd proponują Ci Viessmana gruntówka ma inne zalety i jak ktoś chce i ma za co, to co mu przeszkadzać? Branża chyba widzi,że PW są popularne wiec obserwuje np. Spadek cen odwiertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 11.05.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 weź dobrą polska silesiaterm a za różnice w kasie pojedziesz na wczasy na 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 11.05.2019 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 a widzę że przeglądy PC PW lecą od 400zł wzwyż dla mnie to masakra gruntowa 1 przegląd na 5 lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 11.05.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 a widzę że przeglądy PC PW lecą od 400zł wzwyż dla mnie to masakra gruntowa 1 przegląd na 5 lat ... Kto Ci takich glupot nagadal.Jak się dasz wydoic to twoja sprawa.Ja mam oferte PW z przegladem po roku za 250zl i po trzech latach za 200zl potem przeglady wedlug mojego widzimisię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 11.05.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 to nie głupoty pytałem już u paru nawet tutaj z forum i stawki poszły w górę z dojazdem 400zł jak nic możę masz wyjątek : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 12.05.2019 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Powtarzam pytanie, kto Ci takich głupot naopowiadal? Mam panasa od 6 lat i pierwszy przegląd "firmowy" odbył się dopiero po 5 latach użytkowania i tylko dlatego bo sobie zazyczylem. Koszt przeglądu to 200zl i jedziemy dalej. Nie porównuj proszę sierot zyciowych i biorcow pincet plus do normalnych ludzi...bo dzięki takim ludziom Polska upada... że Ty masz za 200zł to nie znaczy że wszyscy mają za tyle napisz jaka firma robi Ci przegląd za 200zł ? wtedy pogadamy bo tak to wróżenie z fusów zadzwonie i zapytam czy mają takie przeglądy faktycznie czy tylko głupie gadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 12.05.2019 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Daj spokój tak można bez końca.To ze ty masz przy gruntowej 1 przeglad na 5 lat nie znaczy ze kazdy tak ma.Są tacy co płacą co roku po 300zl za gruntowke,wszystko zależy jak instalatorowi udało się przekręcić inwestora.Ty za gruntową przeplaciles 20 tys.to juz Twoj instalator wykazal resztki sumienia i zrobi Ci przeglad za 5lat.Inni zapłacą taniej niż jakas tam srednia to instalator sobie na przegladach odrobi.A jak zaplacisz normalnie to i przeglady masz normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loku78 12.05.2019 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Kochany internet...Wszystko każdemu tu można...Założyłem taki wątek pierwszy raz w życiu i to jednak prawda co pisze się o tego typu forach. 10% merytoryki, reszta to hejt i OT. Ludzie wypowiadajcie się na temat...Wyjaśnię swoje podejście do gruntówki chociaż zona się śmiej, że jeszcze chce mi sie tu dyskutować. Na pompę dostanę dofinansowanie. Do powietrznej dostałbym 24 tys., do gruntowej dostanę 36 tys. Różnica 12 tys. zakładając podobny koszt urządzenia, przy gruntowej dojdzie koszt odwiertów(ok. 15 tys.). Także gruntówka wyjdzie mi niewiele drożej. Za własną kasę kupowałbym raczej powietrzną. Ale to wszystko poza tematem, piszcie o Viessmanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 12.05.2019 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Dobrze, czy musisz mieć Viessmana? Czy może lepiej kupić to w firmie, która nie traktuje tego rozwiązania jako zło konieczne tylko produkuje je od dawna? Jeśli się upierasz, to najświeższy wątek tu. Zagadaj na priv do uczestników.https://forum.muratordom.pl/showthread.php?339131-Gruntowa-PC-Viessman-czy-Dimplex&highlight=pompa+viessman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 12.05.2019 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 A co tu pisać o viessmanie to tak jak byś się rozwodzil nad kupnem lodowki.Czy za 1tys czy za 5tys wszystkie chlodza bezobslugowo i bezproblemowo.Pompy podziel sobie na chinczyki niska cena slabe parametry slabe wykonanie,potem grupa znanych marek dobre wykonanie,bardzo dobre parametry,dobra cena,na koncu znane marki dobre wykonanie ,dobre parametry,bardzo wysoka cena.Viessnan w tej ostatniej grupie.Może napisz od 1do 10 punkty z konkretnymi pytaniami na temat konkretnego modelu pompy to wtedy Ci ktos sensownie odpowie teraz to pytasz na zasadzie co sadzicie o autach volkswagena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 12.05.2019 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 parametry bez szału, drogie serwisy drogie przeglądy drogie części to minusy plusy to napewno dostępny serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts