datson0 09.05.2019 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Dzień dobry,remontuje stary dom, z jednej strony nie mam aktualnie możliwości ocieplenia więc chce od środka ocieplić wełną 5cm na stelażu, paroizolacja i płyty gk.Czy jeżeli mury byłyby lekko wilgotne mogłoby się coś wewnątrz tej zabudowy dziać? Brak izolacji poziomej, dom jest podpiwniczony 120-150 ponad poziom gruntu, fundament kamienno-ceglany. Z tego co zauważyłem nigdzie nie było żadnych śladów grzybów itp mimo braku ogrzewania od kilku lat. Tynki wewnątrz zostały skute do samej cegły.Sprawdzałem wilgotnościomierzem to ok 5 poziomów cegieł miało wyższy poziom zawilgocenia niż te wyżej. Co ciekawe ściany, które zostały dostawione i są zaizolowane mają podobne wartości. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts