xadamus 22.10.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Moze ktos wie: do kasy mieszkaniowej w sumie wplacilem 20tys zl i tyle mi brakuje do ceny mieszkania (ostatnia rata). Okazalo sie jednak ze w kasie po dodaniu odsetek jest teraz 21 tys zl. Czy jesli nie wykorzytstam tego 1tys zl to musze cos zwracac do u.s. ? Troche dziwna sytuacja bo odlicza sie 30% od wplat a trzeba wydac chyba calosc razem z odsetkami? I co teraz i ile mam zwrocic gdy nie wydam tego 1 tys zl ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 23.10.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 Odliczałeś wpłaty czyli (tak rozumiem) 20.000,-?I taką właśnie kwotę masz wydatkować. US nie powinno obchodzić ile z kasy dostałeś - przynamniej u mnie tak było (nie interesowały ich - ani odsetki, prowizja ani kredyt-sprawdzali tylko wpłaty)Najlepiej zadzwoń do swojego urzędu i potwierdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 23.10.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 W ostateczności możesz wpłacić 21 tys. za mieszkanie i poprosić o zwrot nadpłaty. W wyjaśnieniu do US, jeśli będą żądać, napiszesz, że to był zwrot kawałka jednej z wcześniejszych rat a te 21 tys. wydałeś co do grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts